Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Όλα για όλα» στη διαπραγμάτευση με τρόικα

Τα τέσσερα σημεία που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη. Οι επαφές του Αντ. Σαμαρά με ηγέτες του εξωτερικού και η κρίσιμη συνάντηση με Γιούνκερ. Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς.

  • Real.gr
«Όλα για όλα» στη διαπραγμάτευση με τρόικα
Ανεβάζει το θερμόμετρο στις σχέσεις της με την τρόικα η Αθήνα, καθώς στο Παρίσι και τον μετέπειτα έλεγχο στην Αθήνα, παίζονται εν πολλοίς τόσο η προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο του 2015, όσο και η συνέχεια του βίου της κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίστηκε χθες αποφασισμένο να αντιταχθεί στο αίτημα της τρόικας να πλειστηριάζονται τα ακίνητα από το νέο έτος στο 1/3 της αντικειμενικής τους αξίας.

Η σχετική διαρροή έγινε μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση και με το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με επικεφαλής την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απουσιάζει για προσωπικούς λόγους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πρόκειται για απόφαση, και όχι διάθεση, να αναχαιτιστεί το αίτημα της τρόικας» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «θα προχωρήσει η εντολή του πρωθυπουργού για να διαφυλαχθούν οι αδύναμοι δανειολήπτες».

Όπως έχουν αποφασίσει Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος η κυβέρνηση προσέρχεται στο Παρίσι αποφασισμένη να παλέψει τέσσερα θέματα έναντι της τρόικας.

Πρώτον, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεύτερον, να μην ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό.

Τρίτον, να μην υπάρξουν νέες αλλαγές στα εργασιακά.

Και τέταρτον, να περιοριστούν αισθητά οι νέες απολύσεις στο Δημόσιο.

Καθοριστικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή θα παίξει η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε αυτές τις ημέρες επαφές με κορυφαίους ηγέτες των δανειστών.

Σήμερα ο Γκίκας Χαρδούβελης συναντάται με τον Νίκο Δένδια και τον Γιάννη Βρούτση, ενώ αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v