Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλιμάκωση αντιδράσεων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Σε άρνηση εισόδου στα κελιά τους θα προχωρήσουν γυναίκες κρατούμενες των Φυλακών Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενες για τις συνέπειες της μεταφοράς τους στον ίδιο όροφο που κρατούνται χρυσαυγίτες βουλευτές.

  • Real.gr
Κλιμάκωση αντιδράσεων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού
Σε διαμαρτυρία-άρνησης εισόδου στα κελιά τους αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι γυναίκες κρατούμενες της δεύτερης πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, αντιδρώντας, όπως αναφέρουν σε έγγραφη καταγγελία τους, στην προγραμματισμένη μεταφορά τους στον πρώτο όροφο όπου κρατούνται 6 χρυσαυγίτες βουλευτές.

Η επιτροπή αγώνα των γυναικείων φυλακών, αναφέρει ότι η ακαταλληλότητα της πτέρυγας επιβεβαιώθηκε και από αντιπροσωπεία της «Θέμις Κατασκευαστική» που είναι υπεύθυνη για τα κτίρια.

Τονίζουν ότι ο όροφος της πτέρυγας δεν διαθέτει ούτε ένα καρτοτηλέφωνο, ότι οι εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ανεπαρκείς και ελλιπέστατες και ότι δεν υπάρχουν καν λεκάνες στις τουαλέτες. Επισημαίνουν επίσης ότι η πρόταση να σκεπαστούν τα παράθυρα για να μην υπάρχει οπτική επαφή με τους χρυσαυγίτες προς αποφυγή λεκτικών επιθέσεων, θα τους στερήσει ακόμα και το φυσικό φως μέσα στην ακτίνα.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι οι κρατούμενες με αναπηρία και κινητικά προβλήματα θα μένουν καθηλωμένες στα κελιά τους -καθώς δεν μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες- μη μπορώντας να μεταφερθούν καν στο νοσοκομείο που λαμβάνουν την ιατροφαρμακευτική τους αγωγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v