Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Στη «σκιά» του νέου κλίματος έντασης, ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Ποροσένκο «εταίρο με τον οποίο μπορεί να κάνει διάλογο».

  • Real.gr
Συμφωνία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία

Σε συμφωνία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία μέσω του σιδηροδρόμου είχε με τον Πέτρο Ποροσένκο κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη «σκιά» των αναφορών ότι Ρώσοι στρατιώτες μάχονται μαζί με τους αυτονομιστές, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε τον Ουκρανό ομόλογό του «εταίρο με τον οποίο μπορεί να κάνει διάλογο».

Η συνάντηση των δύο ηγετών, την Τρίτη στο Μινσκ της Λευκορωσίας ήταν «πολύ καλή, αυτήν την εντύπωση αποκόμισα, ήταν πολύ ειλικρινής», είπε ο Πούτιν σε συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή από το πρώτο κανάλι της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης.



Κλιμακώνεται η κρίση στην Ουκρανία

Όπως είπε, αποδέχτηκε μια πρόταση του Ποροσένκο με βάση την οποία η Ρωσία θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, αυτή τη φορά μεταφέροντάς την όχι με φορτηγά αλλά με τρένα.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε το σχέδιο που πρότεινε ο πρόεδρος Ποροσένκο για να παράσχουμε βοήθεια (...) στους ανθρώπους που την χρειάζονται στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ», συνέχισε.

Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

«Θα παραδώσουμε τρόφιμα και (άλλα) είδη που χρειάζονται οι κάτοικοι μέσω του σιδηροδρόμου. Αυτή ήταν η πρόταση και εγώ συμφώνησα», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης που μεταδόθηκαν δεν περιλαμβάνονταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λεπτομέρειες για το δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί αυτή τη φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v