Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άγριος ξυλοδαρμός του Τζορτζ Γκάλογουεϊ

Ο Βρετανός βουλευτής ξυλοκοπήθηκε από άνδρα επειδή πρόσφατα κήρυξε το Μπράντφορντ «περιοχή ελεύθερη από το Ισραήλ».

  • Real.gr
Άγριος ξυλοδαρμός του Τζορτζ Γκάλογουεϊ
Δίωξη σε βάρος ενός άνδρα για «επίθεση» και «απόπειρα πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης» με «θρησκευτικά» κίνητρα ασκήθηκε μερικές ώρες αφότου επιτέθηκε στον Βρετανό βουλευτή Τζορτζ Γκάλογουεϊ στο Νότινγκ Χιλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Γκάλογουεϊ, ο οποίος πρόσφατα κήρυξε την πόλη όπου εκλέγεται στη βόρεια Αγγλία μια «περιοχή ελεύθερη από το Ισραήλ», δέχθηκε επίθεση σε μια οδό στη συνοικία Νότινγκ Χιλ του δυτικού Λονδίνου το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Νιλ Μάστερσον, 39 ετών, κατηγορείται για επίθεση και ξυλοδαρμό με θρησκευτικά κίνητρα και αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή μεθαύριο Δευτέρα.

«Εκτιμάται ότι η επίθεση αυτή συνδέεται με την υποστήριξη του κ. Γκάλογουεϊ στον Παλαιστινιακό σκοπό», ανέφερε το κόμμα Respect, του οποίου ηγείται.

Ο Σκωτσέζος πολιτικός βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα, όταν κήρυξε την Μπράντφορντ πόλη «ελεύθερη από το Ισραήλ» και κάλεσε το λαό της Βρετανίας να προχωρήσει σε εμπάργκο όλων των αγαθών, των υπηρεσιών αλλά και των τουριστών από το Ισραήλ.

Μια εκπρόσωπος του κόμματος Ρισπέκτ ανέφερε ότι η επίθεση πιθανόν σχετίζεται με το Ισραήλ, διότι ο δράστης κραύγασε κάτι για το Ολοκαύτωμα.

Ο Γκάλογουεϊ είχε προκαλέσει κατάπληξη στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό όταν κέρδισε την έδρα στο Δυτικό Μπράντφορντ το 2012 και έγινε ένας από τους ελάχιστους πολιτικούς που κατάφεραν να εκλεγούν στη Βουλή των Κοινοτήτων εκτός των τριών μεγάλων κομμάτων. Στο Μπράντφορντ ζει μια μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα.

Ο Γκάλογουεϊ έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύθηκε μετά τον τραυματισμό του.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v