Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στους ρυθμούς των Γιορτών της Παλιάς Πόλης η Ξάνθη

Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, οι πολυάριθμοι επισκέπτες της Ξάνθης θα ζήσουν μέρες γεμάτες πολιτισμό και δημιουργικότητα.

  • Real.gr
Στους ρυθμούς των Γιορτών της Παλιάς Πόλης η Ξάνθη
Στους ρυθμούς των Γιορτών της Παλιάς Πόλης ζει, από το βράδυ της Κυριακής και για μια εβδομάδα, η πόλη της Ξάνθης. Από τις 31 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, οι πολυάριθμοι επισκέπτες της Ξάνθης θα ζήσουν μέρες γεμάτες πολιτισμό και δημιουργικότητα. Μέρες γλεντιού, χαράς και ψυχαγωγίας.

Για οκτώ ημέρες, η παλιά πόλη της Ξάνθης φωταγωγείται, γεμίζει από μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων και αισθήσεων. Κι όλα αυτά χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία των δεκάδων πολιτιστικών και καλλιτεχνικών συλλόγων, που μέσα από τις γιορτές αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το μεγαλείο του εθελοντισμού και η εθελοντική προσφορά μπορούν να ξεσηκώσουν μια ολόκληρη κοινωνία, ώστε να ευαισθητοποιηθεί και μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις να δώσει το δικό της δημιουργικό στίγμα.

Για 24η χρονιά, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης παρουσιάζουν και αναδεικνύουν τη συλλογική δουλειά των κατοίκων της Ξάνθης, διαφημίζοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό μιας πόλης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Σε κάθε γωνιά της παλιάς πόλης, στα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια που λαμπρύνονται από τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική, οι ανθρώπινες δημιουργίες συγκεντρώνουν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, που ήδη ξεκίνησαν να συρρέουν και φέτος στην πόλη με τα χίλια χρώματα.

Διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενήσουν, για μία εβδομάδα, συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας "άνοιξε", φέτος, τις γιορτές υπό τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι και πλαισιωμένος από τη Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης. Ο απερχόμενος δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και ο νέος δήμαρχος Χρήστος Δημαρχόπουλος κήρυξαν την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, στέλνοντας, όπως σημείωσαν και οι δύο, μήνυμα πολιτισμού, χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης και η Νάντια Μπουλέ, η Μελίνα Ασλανίδου και οι Decho θα ανέβουν, τις επόμενες μέρες, στην κεντρική σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης, στην πλατεία Μητροπόλεως, "ντύνοντας" μουσικά τα πρώτα φθινοπωρινά βράδια του Σεπτεμβρίου.

Για ακόμη μια χρονιά, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δράσεις του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης, δίνοντας τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της πόλης, μέσα από την αφήγηση ιστοριών και την προβολή ταινιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v