Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειωμένες οι αφίξεις Ουκρανών στη Χαλκιδική

Εξαιτίας του τεταμένου κλίματος, που διαμόρφωσαν στη χώρα τα γεγονότα στην Κριμαία.

  • Real.gr
Μειωμένες οι αφίξεις Ουκρανών στη Χαλκιδική
“Όνειρο θερινής νυκτός” παρέμειναν φέτος για δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς τουρίστες οι διακοπές στις ακρογιαλιές της Χαλκιδικής, εξαιτίας του τεταμένου κλίματος, που διαμόρφωσαν στη χώρα τα γεγονότα στην Κριμαία.

Οι αφίξεις Ουκρανών στα θέρετρα της περιοχής εκτιμάται ότι θα είναι φέτος λιγότερες κατά περίπου 30.000, σε σχέση με πέρυσι, στο διάστημα Μαΐου-Οκτωβρίου, με βάση τα στοιχεία από τις αφίξεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις κρατήσεις.

Μάλιστα, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, οι απώλειες είναι μεγάλες όχι μόνο σε σχέση με πέρυσι, αλλά και συγκριτικά με τις -προ κρίσης στην Κριμαία- εκτιμήσεις των ξενοδόχων για σημαντικά αυξημένο αριθμό Ουκρανών, που θα επέλεγαν φέτος τη Χαλκιδική ως προορισμό για τις διακοπές τους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Το διάστημα Μαΐου-Οκτωβρίου 2013 είχαμε 50.000 αφίξεις Ουκρανών, οι οποίες φέτος εκτιμάται ότι θα συρρικνωθούν στις 20.000. Αν σκεφτείτε ότι πριν από την κρίση στην Κριμαία η εκτίμηση ήταν ότι θα υποδεχτούμε 80.000 Ουκρανούς, το μέγεθος της ζημίας γίνεται αμέσως αισθητό. Ωστόσο, τελικά οι αφίξεις θα είναι περισσότερες από αυτές που αρχικά αναμέναμε, όταν κάναμε τις πρώτες εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό προς Χαλκιδική η κρίση στην Κριμαία" κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαλκιδική βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από την Ουκρανία, αφού σε αυτή κατευθύνθηκε -στην περσινή τουριστική περίοδο- το ένα πέμπτο του συνολικού αριθμού των Ουκρανών, που επισκέπτονται την Ελλάδα (50.000 από τους συνολικά 250.000 Ουκρανούς τουρίστες στη χώρα μας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v