Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βαγδάτη επιπλέον 350 Αμερικανοί στρατιωτικοί

Με διαταγή Ομπάμα για την ενίσχυση της ασφάλειας της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.

  • Real.gr
Στη Βαγδάτη επιπλέον 350 Αμερικανοί στρατιωτικοί
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκα Ομπάμα έδωσε διαταγή να σταλούν στην Βαγδάτη επιπλέον 350 στρατιωτικοί με αποστολή να προστατεύσουν την πρεσβεία και τα μέλη της διπλωματικής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ιρακινή πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφή τη δέσμευσή του να κάνει ότι απαιτείται για να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι πρόσθεσε ότι η αποστολή επιπλέον ενισχύσεων στη Βαγδάτη ανεβάζει το συνολικό αριθμό των αμερικανών στρατιωτικών που είναι υπεύθυνοι για την προστασία της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Ιράκ σε 820 στελέχη.

Οι ενισχύσεις σε στρατιωτικό προσωπικό είχαν ζητηθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προστασία των αμερικανών διπλωματών, όπως ανέφερε το Πεντάγωνο.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Ομπάμα στέλνει στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να οικοδομήσει «μια ισχυρότερη περιφερειακή συνεργασία» κατά των τζιχαντιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας στη Μέση Ανατολή μεταβαίνουν ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέγκελ και η σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα σε θέματα αντιτρομοκρατίας Λίζα Μονάκο « ώστε στο εγγύς μέλλον να οικοδομηθεί μια ισχυρότερη περιφερειακή συνεργασία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v