Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς αγορές

Μετά τη δήλωση του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνία εκεχειρίας με τη Ρωσία.

  • Real.gr
Ανοδικά κινούνται οι διεθνείς αγορές
Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν ανοδικά μετά τη δήλωση του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι συμφωνήθηκε ανακωχή με τη Ρωσία, διατηρώντας τα κέρδη τους παρά τις συγκρουόμενες αναφορές από το Κρεμλίνο σχετικά με τη συμφωνία.
 
Οι ρωσικές μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 4%, ενώ το ρούβλι ανατιμήθηκε κατά 1,5% έναντι του δολαρίου, καθώς αυξήθηκαν οι ελπίδες για υποχώρηση της σύγκρουσης μεταξύ του Κιέβου και των Φιλορώσων ανταρτών στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Το γραφείο τύπου Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος συμφώνησε σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν για μία «μόνιμη εκεχειρία» στην περιοχή Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αργότερα ότι συζητήθηκαν βήματα για την ειρήνη, αλλά ότι δεν υπάρχει επίσημη εκεχειρία, επειδή η Ρωσία δεν μετέχει στη σύγκρουση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 αυξήθηκε 0,9%, ενώ το ευρώ κινήθηκε ακόμη υψηλότερα στη διάρκεια της ημέρας έναντι όλων σχεδόν των νομισμάτων.
 
«Είναι ευνοϊκή για την αγορά. Περιορίζει κάπως την αβεβαιότητα και σημαίνει ότι οι επενδυτές θα έχουν έναν λιγότερο κίνδυνο να αντιμετωπίζουν», δήλωσε αναλυτής χρηματοπιστωτικής εταιρείας, προσθέτοντας: «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει τελειώσει η ουκρανική κρίση, αλλά πρόκειται για ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση».

Ο δείκτης μετοχών MSCI για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (εκτός της Ιαπωνίας) ενίσχυσε την ανοδική του κίνηση, καταγράφοντας κέρδη 1%. Ο δείκτης μετοχών Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο αυξήθηκε 0,4% σε υψηλό επίπεδο 7 μηνών. Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησε από το υψηλό της ημέρας 0,969%, αλλά είναι υψηλότερη κατά 3 μονάδες βάσης σε σχέση με χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v