O νέος ειδικός σύμβουλος του γ.γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Την ελπίδα να αναπτύξει στενή επαγγελματική σχέση με τις δύο κοινότητες της Κύπρου και να μπορέσει να τις ενθαρρύνει, όπως και όλους τους...

  • Real.gr
O νέος ειδικός σύμβουλος του γ.γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Την ελπίδα να αναπτύξει στενή επαγγελματική σχέση με τις δύο κοινότητες της Κύπρου και να μπορέσει να τις ενθαρρύνει, όπως και όλους τους εμπλεκόμενους, να σκεφθούν την ανάγκη να προχωρήσουν μπροστά, εξέφρασε στις πρώτες δηλώσεις του επί κυπριακού εδάφους ο νέος ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν 'Αϊντε.

Επισήμανε ότι έρχεται με «μια πολύ ισχυρή προσωπική εντολή από τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος πραγματικά θέλει να δει ότι τώρα προχωρούμε οικοδομώντας στα όσα έχουν επιτευχθεί στην κοινή διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου». Τόνισε ότι θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τα πράγματα δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε στις συνομιλίες και αν ο ίδιος έφερε κάποιες ιδέες, ο κ. Αϊντε είπε ότι «οι συνομιλίες ίσως δεν έχουν προχωρήσει όπως κάποιος θα ανέμενε όταν έγινε η κοινή διακήρυξη.

«Έχω κάποιες ιδέες και προσβλέπω στο να τις μοιραστώ μαζί σας (ΜΜΕ), αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να τις μοιραστώ πρώτα με τους ηγέτες» σημείωσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση των ηγετών, είπε θα εξάγει κάποιο συμπέρασμα όταν ολοκληρώσει τις χωριστές επαφές του.

Δήλωσε ότι έχει μια εξαίρετη αναπληρώτρια, τη Λίζα Μπάτενχαϊμ, η οποία θα χειρίζεται τα θέματα σε καθημερινή βάση.

Ο κ. 'Αϊντε σημείωσε ότι ο ίδιος θα αναλαμβάνει «όταν υπάρχει κινητικότητα» και όταν διαπιστώσει ότι μπορεί να είναι υποβοηθητικός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v