Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία.

  • Real.gr
Έντονες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και τα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 30 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς και στα νότια δυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και το Μυρτώο Πέλαγος τοπικά ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Tα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα βόρεια κυρίως του νομού. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στην κεντρική Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ενώ καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο,τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ στα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες με βροχές καταιγίδες αλλά και τοπικούς όμβρους κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από την Πέμπτη όπου σταδιακά ο καιρός αναμένεται να είναι και πάλι αίθριος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v