Οι τουρίστες αφήνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στην Αυστραλία

Οι επισκέπτες της χώρας δαπάνησαν 30 δισ. δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος.

  • Real.gr
Οι τουρίστες αφήνουν πολύτιμο συνάλλαγμα στην Αυστραλία
Μπορεί η Αυστραλία να μην είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, αλλά οι τουρίστες που την επισκέπτονται αφήνουν σημαντικό συνάλλαγμα, με αποτέλεσμα να δαπανήσουν 30 δισ. δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος, μια αύξηση δηλαδή της τάξης του 7% από τον προηγούμενο χρόνο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Tourism Research Australia, τη χώρα επισκέφθηκαν τον περασμένο χρόνο 6,1 εκατ. επισκέπτες από τα διάφορα μέρη του κόσμου.

Ρεκόρ, από πλευράς αριθμών, σημείωσαν οι επισκέπτες που ήλθαν από μεγάλες αγορές του τουρισμού, όπως Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Κίνα, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία και Γερμανία.

Η Κίνα, διατηρώντας την παράδοση, ήταν για άλλη μια φορά στην κορυφή, από πλευράς χρημάτων που δαπανήθηκαν στην Αυστραλία, φθάνοντας μάλιστα το 17% του συνόλου που ξόδεψαν οι ξένοι επισκέπτες.

Δεύτερη στον τομέα αυτό ήλθε η Μεγάλη Βρετανία, καλύπτοντας το 12% του συνολικού ποσού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Τουριστικού Γραφείου Αυστραλίας, John Sullivan, σημειώνει ότι η εν λόγω έρευνα δείχνει καθαρά ότι σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών από αναφυόμενες αγορές της Ανατολής, καθώς και παραδοσιακές αγορές της Δύσης.
 
«Η Κίνα και η νοτιοανατολική Ασία εξακολουθούν να έχουν καλή απόδοση, είναι, εντούτοις, εξίσου ευχάριστο να βλέπει κανείς την επάνοδο μεγάλου αριθμού επισκεπτών από τις παραδοσιακές αγορές τουρισμού, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, όπου η οικονομική ανάκαμψη έχει ως αποτέλεσμα να επανέλθει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην οικονομία και, επομένως, η διάθεση για ταξίδια στο εξωτερικό» αναφέρει.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, έδειξε σημαντική βελτίωση, γεγονός στο οποίο συνέτεινε η επίσκεψη του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ με τον γιο τους.

Προσθέτει, επίσης, ότι με στόχο την αύξηση επισκεπτών από τις ξένες αγορές, η Αυστραλία θα λανσάρει αυτόν τον μήνα την καμπάνια "Εστιατόρια Αυστραλίας", στη Μεγάλη Βρετανία, Σιγκαπούρη και Κορέα.
 
Στόχος της καμπάνιας να προωθήσει την αυστραλιανή κουζίνα και τα κρασιά της χώρας ως ένα κίνητρο ξένων επισκεπτών.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Tim Quinn, υπογραμμίαζει ότι ο αριθμός των επισκεπτών από την ΗΠΑ, ακολουθεί ανοδική πορεία από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, σημειώνοντας το ποσό ρεκόρ ύψους 2,6 δισ. δολάρια που δαπάνησαν οι επισκέπτες στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v