Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παναγιωτόπουλος: Να προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι...

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Παναγιωτόπουλος: Να προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι...
Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθύνοντας πρόσκληση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «θεσμική διαδικασία διαλόγου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Εγώ είμαι από τους πρώτους που βγήκαμε και είπαμε, τηρουμένων των διαφωνιών μας και σε πολλές περιπτώσεις των έντονων διαφορών μεταξύ των δύο κομμάτων, πρέπει να προσέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τραπέζι μιας θεσμικής διαδικασίας διαλόγου στην οποία να συμπεριλάβουμε: πρώτον ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεύτερον: μία κοινή απόφαση των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων για το πότε πρέπει να γίνουν εκλογές. Θα μπορούσε ας πούμε σε αυτό το πακέτο συμφωνίας να προβλεφθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2015. Τρίτον: μία πρόβλεψη των δύο κομμάτων για σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα, για να αποφασίσουμε ότι η επόμενη Βουλή θα είναι αναθεωρητική και να το αποφασίσουμε από τώρα. Οπως ας πούμε στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όπως σε κάποιες άλλες διαδικασίες που ποδηγετούν την προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει στην ανάπτυξη και την πρόοδο», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος

Και πρόσθεσε: «Ενα θεσμικό κοινό πλαίσιο δράσης για το χρέος το οποίο θα το βρει μπροστά της η οποιαδήποτε κυβέρνηση, μετά τις επόμενες εκλογές, εγώ πιστεύω ότι θα είναι κυβέρνηση που θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, αλλά όποιος άλλος έχει μία άλλη άποψη την καταθέτει, το χρέος όμως θα υπάρχει. Είτε είναι η Ν.Δ. είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, δεν εξαλείφεται το χρέος ούτε δι’ ευχών, ούτε μέσω μαγικών συνταγών και μαγικού ραβδιού. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόσκληση, διότι η τυφλή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει μόνο μεγάλη ζημιά στην πολιτική ζωή, κάνει ζημιά και στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ. «Το θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι υπόθεση-σταθμός γιατί φαίνεται ότι δεν εξαντλεί μόνο τις οικονομικές αντοχές του κόσμου, εξαντλεί και τις ψυχολογικές αντοχές του. Το σοκ που έχει προκληθεί από τα λάθη του ΕΝΦΙΑ είναι πριν απ’ όλα ψυχολογικό σοκ στον κόσμο, ο οποίος πλέον δεν αντέχει να πλήττεται η ιδιοκτησία που αποτελεί αν θέλετε τον πυρήνα και μιας αντίληψης για ασφάλεια στη ζωή και πορείας στη ζωή που έχει το μικρομεσαίο ελληνικό νοικοκυριό από το οποίο προερχόμαστε όλοι. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η ψυχολογία του Ελληνα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτό λοιπόν που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα, τις επόμενες εβδομάδες, σε υλοποίηση των σταδιακών μειώσεων των φόρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για να αρχίσουμε να δημιουργούμε ένα κλίμα αντίρροπο, θετικό δηλαδή, σε σχέση με το πολύ αρνητικό κλίμα, κυρίως σε ψυχολογικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο το οποίο δημιούργησε η υπόθεση στον ΕΝΦΙΑ και ιδίως τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ τα οποία ξεκίνησαν από την περίφημη ομάδα εργασίας υπό τον κ. Νίκο Καραβίτη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο