Παπαδημούλης: Εχουμε έναν πρωθυπουργό που κρύβεται

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Παπαδημούλης: Εχουμε έναν πρωθυπουργό που κρύβεται
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στον realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Στην πρόταση του κ. Παναγιωτόπουλου υπάρχει μία έμμεση, αλλά, οξεία κριτική προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος κρύβεται από τη Βουλή, δεν έχει απαντήσει ποτέ σε ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και δεν τον έχει καλέσει ποτέ στο μέγαρο Μαξίμου για ενημέρωση, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων. Και κρύβεται επίσης και μία επιθυμία να δοθεί, με σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, παράταση άλλο ενάμιση χρόνο σε αυτή την κυβέρνηση και σε αυτή την πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Το πρώτο, το να συζητήσουν ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ζητούμε, το απαιτούμε, αλλά δυστυχώς έχουμε έναν πρωθυπουργό που κρύβεται και από την Βουλή και από την αξιωματική αντιπολίτευση, ακόμη και από τους δημοσιογράφους όπου για 2η συνεχόμενη χρονιά απέφυγε την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου. Το δεύτερο το αρνούμαστε γιατί το θεωρούμε επιζήμιο».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Αλλά, επειδή δεν είμαι του όλα ή τίποτα, λέω ότι έστω και τώρα μετά και τη δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ ότι δεν προβλέπεται τον Νοέμβριο καμία διάσκεψη για το χρέος στη Ν.Δ. και επειδή είναι ολοφάνερο ότι οι δανειστές μας τρενάρουν αυτό το θέμα -σας θυμίζω ότι η κυβέρνηση περίμενε από πέρυσι τον Σεπτέμβριο μετά τις γερμανικές εκλογές λύση στο θέμα και το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες- έστω και τώρα θα έπρεπε ο πρωθυπουργός επιτέλους να πει τι διεκδικεί η ελληνική κυβέρνηση για το ελληνικό δημόσιο χρέος που είναι κομμάτι ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος, να καλέσει τον Τσίπρα, να κάνει συζήτηση στη Βουλή και να ζητήσει γύρω από αυτό το θέμα διάλογο ανταλλαγή απόψεων και καταγραφή τουλάχιστον συμπτώσεων και διαφορών. Ούτε αυτό δεν κάνουν.

«Αντί γι’ αυτά, το μέγαρο Μαξίμου ξήλωσε ουσιαστικά τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ γιατί απαίτησε από ανθρώπους που οι ίδιοι είχαν τοποθετήσει, όπως ο κ. Μακρυδημήτρης, να θάψουν να μην προβάλλουν την αυριανή συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Οι πράξεις του μεγάρου Μαξίμου πολύ απέχουν από την στοιχειώδη υποχρέωση μιας εκλεγμένης δημοκρατικής κυβέρνησης σε μία χώρα. Θυμίζουν άλλα καθεστώτα αυτά τα πράγματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v