Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν οι διεργασίες για την ευρεία συμμαχία

Τι δηλώνουν στο Real.gr οι Δημήτρης Βίτσας, Οδυσσέας Βουδούρης, Θόδωρος Παραστατίδης. Δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ο Μάρκος Μπόλαρης και φλερτάρει με Κουμουνδούρου.

  • Real.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν οι διεργασίες για την ευρεία συμμαχία
Ως η έναρξη των διεργασιών για τη συγκρότηση μιας ευρείας συμμαχίας από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θεωρείται το Πολιτικό Φόρουμ που πραγματοποιείται αύριο, με πρωτοβουλία της «Κοινωνίας Πρώτα» των Οδυσσέα Βουδούρη, Θόδωρου Παραστατίδη κ.α. στελεχών.

Δ. Βίτσας: «Η μεγάλη πολιτική συμμαχία που θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκροτήσει τη μεγάλη πολιτική συμμαχία που μπορεί να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, πάνω σε μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία» δηλώνει στο Real.gr ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και συνεχίζει: «Στη συμμαχία αυτή έχουν θέση όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Καλούμε επίσης το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, στο βαθμό που αυτή καταλήξει σε αποφάσεις που έχουν θέση στη συμμαχία αυτή».

Οδ. Βουδούρης: «Δεν είναι κεντροαριστερά οι συνιστώσες του Σαμαρά»

«Ο δρόμος δείχνει αριστερά» δηλώνει στο Real.gr ο Οδυσσέας Βουδούρης: «Η Κοινωνία Πρώτα ανέλαβε την πρωτοβουλία για μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση για το πώς μπορεί να χτιστεί μια μεγάλη συμμαχία δημοκρατικών αριστερών προοδευτικών δυνάμεων. Αυτός είναι ο στόχος της εκδήλωσης που οργανώνουμε την Τετάρτη, να μπουν οι βάσεις για μια ευρεία συμμαχία ανατροπής της πολιτικής που διαλύει την ελληνική κοινωνία . Η κρισιμότητα της στιγμής απαιτεί καθαρές επιλογές. Δεν μπορούν να αυτοχαρακτηρίζονται Κεντροαριστεροί οι συνιστώσες του Α. Σαμαρά. Για κάθε Κεντροαριστερό ο δρόμος σήμερα δείχνει Αριστερά».

Θ. Παραστατίδης: «Φυσικός μας σύμμαχος ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Επιδιώκουμε την ανατροπή της σημερινής πολιτικής και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει» δηλώνει στο Real.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής, διαγραμμένος από το ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παραστατίδης. «Ο φυσικός σύμμαχος της κεντροαριστεράς (όσο και αν ορισμένοι συκοφάντησαν τον όρο και εξακολουθούν να τον συκοφαντούν) είναι η αριστερά. Φυσικός σύμμαχος για την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και την άσκηση πολιτικών προς όφελος του λαού και του τόπου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μ. Μπόλαρης: «Καμία σχέση με τα παραμάγαζα του Σαμαρά-Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο»

«Δεν πρόκειται να έχω καμία απολύτως σχέση με τα παραμάγαζα του Σαμαρά, όπως έχει καταντήσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου» δηλώνει στο Real.gr ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης και είναι κατηγορηματικός όσον αφορά τη στάση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Δεν πρόκειται να ψηφίσω κανένα πρόσωπο από την παρούσα Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προέχει η πτώση της κυβέρνησης»

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της Τετάρτης:

Πολιτικό Φόρουμ: «Αριστερά - Κεντροαριστερά: Ποια σχέση;»

Η χώρα για να βγει από την κρίση χρειάζεται μια νέα πολιτική, κοινωνικής σωτηρίας, η οποία θα γίνει πράξη με την ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων. Θεωρούμε ότι ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντροαριστερός» έχει ως φυσικό σύμμαχο την Αριστερά και προφανώς έχει θέση στην συμμαχία για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Τρόικας και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Είναι όμως αυτονόητο ότι σ' αυτή τη συμμαχία δεν έχουν θέση πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «κεντροαριστερά», αλλά στην πράξη έχουν προσδεθεί στο άρμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, καταστροφικών για την κοινωνία και για τη χώρα.

Στο Φόρουμ θα εκφραστούν φορείς και προσωπικότητες για την προοπτική μιας ευρείας συμμαχίας προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την προώθηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Εξάλεπτες εισηγήσεις θα κάνουν οι παρακάτω:

Δημήτρης Βίτσας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Πανούσης (βουλευτής ΔΗΜΑΡ), Μίμης Ανδρουλάκης (ανεξάρτητος βουλευτής), Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής), Μάρκος Μπόλαρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Θόδωρος Παραστατίδης (βουλευτής Κοινωνία Πρώτα). Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής), Θεοδώρα Τζάκρη (ανεξάρτητος βουλευτής), Αριστείδης Καλουτσάκης (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC Ελλάδα), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Δημήτρης Σακελλάρης (Νέοι Σοσιαλιστές), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι),

Τη συζήτηση με το κοινό, που θα γίνει στις 19:00 στο Polis Art Cafe, θα συντονίσουν ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης και ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v