Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Τζάκρη: Η εκλογή προέδρου θα αποτραπεί

Τι δηλώνει στο Real.gr η ανεξάρτητη βουλευτής που συμπορεύεται πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προς το «όχι» και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Κουμουνδούρου: «Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της».

  • Real.gr
Θ. Τζάκρη: Η εκλογή προέδρου θα αποτραπεί
Το κλίμα που επικρατεί μεταξύ ανεξάρτητων βουλευτών και κινήσεων ενόψει του Πολιτικού Φόρουμ που διοργανώνεται το απόγευμα με θέμα τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με ανεξάρτητους βουλευτές και κινήσεις της κεντροαριστεράς, δίνει με δήλωσή της στο Real.gr η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Στην παρούσα φάση είναι άμεση ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο, όχι κατ’ ανάγκην ίδιας πολιτικής προέλευσης, το οποίο θα εμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που ισοδυναμεί με την συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών Σαμαρά - Βενιζέλου.

Η δική μου αντίληψη είναι πως η εκλογή Προέδρου θα αποτραπεί εν τέλει από την παρούσα Βουλή διότι το διακύβευμα για την χώρα είναι μεγάλο και κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει τα προσωπικά του συμφέροντα πάνω από το κρίσιμο συμφέρον της χώρας» τονίζει χαρακτηριστικά η πρώην υφυπουργός που έχει διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

Στην κατεύθυνση του «όχι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή φέρεται να είναι και ο Μίμης Ανδρουλάκης, που έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή του νέου του βιβλίου και χτες κατέθεσε δυο ουσιαστικές ερωτήσεις στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα τοποθετηθεί αρκετά σύντομα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα ώστε να εξέλθει από την κρίση σε προοδευτική κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκδήλωση με θέμα «Αριστερά-κεντροαριστερά: Ποια σχέση;» που πραγματοποιείται στις 7 το βράδυ στο Polis Art Cafe θα μιλήσουν οι :

Δημήτρης Βίτσας (γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Πανούσης (βουλευτής ΔΗΜΑΡ), Μίμης Ανδρουλάκης (ανεξάρτητος βουλευτής), Πάρις Μουτσινάς (ανεξάρτητος βουλευτής), Μάρκος Μπόλαρης (ανεξάρτητος βουλευτής), Θόδωρος Παραστατίδης (βουλευτής Κοινωνία Πρώτα). Πέτρος Τατσόπουλος (ανεξάρτητος βουλευτής), Θεοδώρα Τζάκρη (ανεξάρτητος βουλευτής), Αριστείδης Καλουτσάκης (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC Ελλάδα), Στέλιος Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Δημήτρης Σακελλάρης (Νέοι Σοσιαλιστές), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι).

Η Κουμουνδούρου φέρεται αποφασισμένη να επιταχύνει τη διεύρυνση με τις κινήσεις της κεντροαριστεράς, αν και οι εξελίξεις θα λάβουν οριστική μορφή μετά το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ 3-5 Οκτωβρίου.

«Δεν δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε μη συμφέρουσα λύση για το χρέος»

Εν τω μεταξύ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση από την απήχηση των εξαγγελιών και της γενικότερης εμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων», εκτιμά χαρακτηριστικά κορυφαία πηγή της Κουμουνδούρου στο Real.gr.

«Η ανακίνηση δε του θέματος του εκλογικού νόμου και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος».


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΖΑΚΡΗ ΣΤΟ REAL.GR

«Οι 27 ανεξάρτητοι βουλευτές που βρίσκονται σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αυτός ο αριθμός ρεκόρ, μαρτυρά τις εντάσεις που έχουν προκληθεί στην κοινωνία πρωτίστως και στο πολιτικό σύστημα δευτερευόντως αναφορικά με τις ακολουθούμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση είναι άμεση ανάγκη να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο, όχι κατ’ ανάγκην ίδιας πολιτικής προέλευσης, το οποίο θα εμποδίσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που ισοδυναμεί με την συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η δική μου αντίληψη είναι πως η εκλογή Προέδρου θα αποτραπεί εν τέλει από την παρούσα Βουλή διότι το διακύβευμα για την χώρα είναι μεγάλο και κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει τα προσωπικά του συμφέροντα πάνω από το κρίσιμο συμφέρον της χώρας».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v