Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραγασάκης: Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο

Τι είπε στον realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της Βουλής για τη συνάντηση με τον Γεργκ Ασμουσεν, το θέμα του χρέους, αλλά και για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

  • Real.gr
Δραγασάκης: Το πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο
Για το τετ α τετ που είχαν σε γεύμα εργασίας με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της ΕΚΤ και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Άσμουσεν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης

«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται, τυπική ή άτυπη, για να προβάλουμε, να εξηγήσουμε το δράμα της ελληνικής κοινωνίας και να εξηγήσουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας. Θέλω να διαψεύσω τον χαρακτήρα, δεν είχαμε κάποια τυπική συνάντηση με την κυβέρνηση, με υπουργούς της κυβέρνησης. Υπήρξε ένα γεύμα με Γερμανούς οικονομολόγους, στο οποίο γεύμα παραβρέθηκε και ο κ. Άσμουσεν», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο διερευνούμε τι ακριβώς γίνεται στην Ευρώπη. Υπάρχουν τρεις πρωτοβουλίες σε εξέλιξη. Η μία είναι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για πρόγραμμα 300 δισ. για αναπτυξιακούς σκοπούς, η δεύτερη είναι η πρωτοβουλία του κ. Ντράγκι για πρόγραμμα ρευστότητας 500 δισ. και η άλλη είναι μία συζήτηση για την ευελιξία, είτε στα πλαίσια του Συμφώνου Σταθερότητας ή και έξω από αυτό και επειδή δεν έχουμε τη χαρά ο πρωθυπουργός της χώρας να μας ενημερώνει στο κοινοβούλιο αναπτύσσουμε τα δικά μας δίκτυα για να ξέρουμε τι γίνεται και να τα λάβουμε υπόψη μας. Από την άλλη μεριά δεν σας κρύβω ότι υπάρχει και ένα ενδιαφέρον στην Ευρώπη για τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πρόγραμμά μας για τις αναλύσεις μας κ.λπ».

Στην ερώτηση αν στη συνάντηση έγινε κάποια νύξη για το θέμα του χρέους ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Ειδικά για το χρέος, όπως αναφέρεται, όχι. Αλλά, είναι στην καρδιά της πολιτικής μας, είναι η άποψή μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και είναι κλειδί ένα από τα κλειδιά για να είμαι ακριβής. Αν προσέξατε μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ μίλησε για κοινωνική βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να το κρίνουμε αν είναι βιώσιμο ή όχι με όρους οικονομικούς, πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς. Τι αντέχει η κοινωνία και τι μπορεί να γίνει».

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Εμείς αυτά όλα θα τα παρουσιάσουμε στον λαό πριν από τις εκλογές. Αυτός που θυα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίζει και αυτό το πρόγραμμα και με όρους λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας μία νέα κυβέρνηση, θα αρχίσει να το υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα. Γι’ αυτό και το πρόγραμμά μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Γι΄’ αυτό και τόνισα -και ορισμένοι το παρεξηγούν- ούτε για δάνεια μιλήσαμε, γι’ αυτό το πρόγραμμα των 11 ή των 13 δισ., ούτε για το πλεόνασμα αν υπάρξει μιλήσαμε».

Και σημείωσε: «Επιλέγουμε μέτρα τα οποία μπορούμε να αρχίσουμε να τα υλοποιούμε όσο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση. Φροντίζουμε τα μέτρα αυτά να μην οδηγούν σε εξαρτήσεις, να μην χρειαζόμαστε δάνεια, οπότε θα πρέπει να πας και να διαπραγματευτείς αυτό το συγκεκριμένο δάνειο και ταυτόχρονα προχωρούμε τη διαπραγμάτευση η οποία ανάλογα με το αποτέλεσμά της θα μας επιτρέψει να μεγεθύνουμε, να αυξήσουμε το κούρεμα επενδύσεων κλπ».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v