Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

300 Κούρδοι μαχητές φθάνουν στη Συρία

Για να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

  • Real.gr
300 Κούρδοι μαχητές φθάνουν στη Συρία
Περισσότεροι από 300 κούρδοι μαχητές προερχόμενοι από κουρδικές περιοχές της Τουρκίας διέσχισαν τα συριακά σύνορα τη νύχτα για να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Πέρασαν τα σύνορα τη χθεσινή νύχτα, είναι περισσότεροι από 300", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές σε ποια ομάδα ανήκουν οι μαχητές αυτοί, οι οποίοι εντάχθηκαν στις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος γύρω από την πόλη 'Αιν αλ-Αραμπ" (Κομπάνι στα κουρδικά) με στόχο να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σφοδρές μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών άρχισαν το βράδυ της Τρίτης στα περίχωρα της πόλης αυτής, όπου το ΙΚ έχει ήδη καταλάβει περισσότερα από 60 χωριά, σφίγγοντας όλο και περισσότερο το κλοιό γύρω από το Κομπάνι, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, κουρδικό προπύργιο στα σύνορα με την Τουρκία.

Φοβούμενοι τη φρίκη και τις ωμότητες των ακραίων αυτών τζιχαντιστών, περίπου 45.000 Κούρδοι έχουν καταφύγει στην Τουρκία από την Πέμπτη. σύμφωνα με την Άγκυρα.

Χιλιάδες άλλοι συγκεντρώνονται σήμερα στα σύνορα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η τύχη των 800 κατοίκων των χωριών που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές παραμένει "άγνωστη".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v