Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Κουβέλης: Η "προεδρολογία" δεν με αφορά

Η "προεδρολογία" βλάπτει σοβαρά και την κοινωνία και την πολιτική. Βάζει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αυτονόητες τις δυσμενείς συνέπειες, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του.

Φ. Κουβέλης: Η προεδρολογία δεν με αφορά
«Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές, υπό την έννοια του ότι δεν μπορεί να αναμένουνε πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις, αν αυτές οι πολιτικές εξακολουθούν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα. Σε κάθε περίπτωση η "προεδρολογία" δεν με αφορά.

Η "προεδρολογία" βλάπτει σοβαρά και την κοινωνία και την πολιτική. Βάζει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με αυτονόητες τις δυσμενείς συνέπειες» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο "Βήμα".

Επαναλαμβάνει την «αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχέδιο, μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φτώχεια και να μην παγιωθούν οι ανισότητες που διευρύνθηκαν», προαναγγέλλει ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματός του, τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και επιμένει ότι θα διατηρήσει την πολιτική αυτοτέλειά της.

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, ο κ. Κουβέλης σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί εδώ και καιρό μια μετατόπιση ανάμεσα σε θέσεις ρεαλιστικές, θέσεις μετριοπαθέστερες από το παρελθόν, και σε θέσεις που εξακολουθούν να είναι ανεδαφικές. Υπό αυτό το πρίσμα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί και η συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επικοινωνήσει με ένα ευρύτερο ακροατήριο, επιστρατεύοντας ένα μείγμα θέσεων πολλαπλών χρήσεων. Αυτό που κατά τη γνώμη μου επεδίωξε ήταν να καλύψει τις απαιτήσεις της κοινής γνώμης, αλλά να ικανοποιήσει ταυτόχρονα και το εσωκομματικό ακροατήριο.

Σε όλη την παρουσία του στη ΔΕΘ, η διάθεση οικοδόμησης ενός προφίλ κυβερνησιμότητας ήταν εμφανής. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η προσκόλληση σε θέσεις δογματικές, όπως το ριζικό κούρεμα του χρέους, εξακολουθεί να είναι παρούσα».

Στην ερώτηση για την μεταρρυθμιστική Τάση που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ και τον κατηγορεί ευθέως ότι στρέφει το κόμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης, απαντά: «Ορισμένοι, ετεροκαθοριζόμενοι οι ίδιοι, κρίνουν λάθος.

Η ΔΗΜΑΡ δεν ετεροκαθορίζεται, δεν διαλύεται, όπως θα εύχονταν πολλοί, δεν διαχέεται σε άλλα κόμματα. Οι λόγοι που κατέστησαν αναγκαία πριν τέσσερα χρόνια την ίδρυσή της παραμένουν εξίσου επίκαιροι και σήμερα. Το κόμμα μας θα διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική αυτοτέλειά του, θα ανασυγκροτηθεί και θα συμβάλει, μέσα από προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις, στη διαμόρφωση μιας προοοδευτικής κυβερνητικής λύσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v