Μενδώνη:«Είναι ένα μνημείο που θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια»

Για τη μοναδικότητα του τάφου της Αμφίπολης μίλησε, η γ.γ του υπουργείου πολιτισμού .(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

  • Real.gr
Μενδώνη:«Είναι ένα μνημείο που θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια»
Για τη μοναδικότητα του τάφου της Αμφίπολης μίλησε στο δελτίο της ΝΕΡΙΤ, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού Λ.Μενδώνη.

«Πρέπει να προχωρήσει η ανασκαφή για να δούμε τι γίνεται» ανέφερε η ίδια και συνέχισε:«Είναι ένα μοναδικό μνημείο καθώς συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν να γνωρίσουμε κάποιο παράλληλό του. Μνημεία με τέτοια χαρακτηριστικά, τα συναντάμαι για πρώτη φορά. Αυτό από μόνο του καθιστά το μνημείο μοναδικό. Είναι ένα μνημείο που απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα για πολλά χρόνια».





Παράλληλα η γενική γραμματέας πολιτισμού αναφέρθηκε στα εξαιρετικά ευρήματα, όπως το μεγάλο τύμβο και την τεράστια περίμετρό του, τις σφίγγες και τις Καρυάτιδες, οι οποίες είναι σπάνιες, καθώς διαφέρει από τους υπόλοιπους Μακεδονικούς τάφους.



«Πρέπει να προχωρήσει η ανασκαφή προκειμένου να δούμε αν έχει συλληθεί ο τάφος» ανέφερε η ίδια, δηλώνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις για το αν έγινε προσπάθεια σύλησης του τάφου.



Οσον αφορά τα όσο ακούγονται σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι ο ένοικος του τάφου και για τις ανακοινώσεις των διάφορων αρχαιολόγων η ίδια δήλωσε την σύμπαράστασή της και την εμπιστοσύνη της στα ευρήματα της αρχαιολόγου Περιστέρη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v