Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανοχύρωτος ο κάθε πολίτης στις υποκλοπές»

Τι δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης στο Real.gr με αφορμή την κατάληξη της έρευνας στις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μανόλη Σφακιανάκη και τι είπε στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
«Ανοχύρωτος ο κάθε πολίτης στις υποκλοπές»
«Ο κάθε πολίτης είναι τελείως ανοχύρωτος και απροστάτευτος απέναντι στις υποκλοπές» δηλώνει στο Real.gr ο Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την κατάληξη της έρευνας στις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για παρακολούθηση του τηλεφώνου του.

Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλης Σφακιανάκης, που κατ’ εντολήν εισαγγελέα είχε αναλάβει τη διερεύνηση της σχετικής καταγγελίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr,ενημέρωσε προσωπικά για τα αποτελέσματα της έρευνας τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Ο Μ. Σφακιανάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε στον Π. Σκουρλέτη πως «υπάρχουν ενδείξεις συνακρόασης» των τηλεφωνικών επικοινωνιών του. «Δεν μπορούμε όμως να πούμε με βεβαιότητα αν οφείλονται σε βαλιτσάκι ή σε τυχαίο γεγονός του δικτύου. Πάντως δεν έχει να κάνει με παρακολούθηση από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ ή από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας» διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2014 είχε καταγγείλει παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του, με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια να τον καλεί να καταθέσει όλα τα σχετικά στοιχεία που έχει στον εισαγγελέα.

«Στο τέλος της ομιλίας μου, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεράστια δυσκολία επικοινωνίας... Επεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και στο σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δημοσιογράφους. Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω τον συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων... Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα "βαλιτσάκια"» είχε τονίσει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Π. Σκουρλέτης.

Εν συνεχεία διατάχθηκε έρευνα και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας την οποία ανέλαβε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή της ΑΔΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v