Σλοβενία: Κατασχέθηκαν όπλα σε σπίτια υπόπτων

Η σλοβενική αστυνομία έκανε χθες εφόδους σε δύο σπίτια στο πλαίσιο ερευνών για υπόπτους που έχουν πολεμήσει στη Συρία.

  • Real.gr
Σλοβενία: Κατασχέθηκαν όπλα σε σπίτια υπόπτων
Η σλοβενική αστυνομία έκανε χθες εφόδους σε δύο σπίτια στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας Λιουμπλιάνα και στην πόλη Βρχνίκα και εντόπισε όπλα και πυρομαχικά στο πλαίσιο ερευνών για υπόπτους που έχουν πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό εξτρεμιστών ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό POP-TV.

Στις κατοικίες των Μπόστιαν Σκούμπιτς και Ροκ Ζάβμπι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτόματα όπλα, πυρομαχικά και ένας εκτοξευτής RPG.

Και οι δύο έχουν πολεμήσει στη Συρία και μετά τις έρευνες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρόκειται για Σλοβένους υπηκόους που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ, υπό την επιρροή του Μπιλάλ Μπόσνιτς, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την αστυνομία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης "Δαμασκός".

Οι σλοβενικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός POP TV, εκτιμούν ότι τουλάχιστον 15 άτομα είναι υπό την επιρροή του ακραίου Ισλάμ στη Σλοβενία, μεταξύ των οποίων Σλοβένοι και ξένοι υπήκοοι.

Οι έρευνες της σλοβενικής αστυνομίας ξεκίνησαν ύστερα από αναφορές ότι οι Σκούμπιτς και Ζάβμπι επισκέφθηκαν τον Μπόσνιτς στη Βοσνία και συμμετείχαν σε πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v