Σταθάκης: Θα χρειαστεί μία γενναία απομείωση του χρέους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Σταθάκης: Θα χρειαστεί μία γενναία απομείωση του χρέους
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

«Είχα διατυπώσει τη σκέψη μου ευθέως ότι η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων δεν μπορούν να απαντήσουν στο πρόβλημα. και ότι θα χρειαστεί μία γενναία απομείωση του ίδιου του μεγέθους του χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Στην ερώτηση αν επιμένει στην ίδια θέση μετά και τη διαμόρφωση στην Ευρώπη ενός κλίματος που δείχνει ότι το «κούρεμα» είναι δύσκολο πολιτικά να... περπατήσει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αυτό εν μέρει είναι σωστό, εν μέρει όμως παραμένει κοινός τόπος ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, επιμένω σ’ αυτό είναι κοινός τόπος με βάση το σύνολο των μελετών που έχουν βγει τον τελευταίο χρόνο για το ελληνικό δημόσιο χρέος και αναφέρομαι όχι μόνο στο ΔΝΤ, αλλά στο σύνολο των γερμανικών τραπεζών, αλλά και σε πάρα πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ο κοινός τόπος όλων αυτών των συγκροτημένων προσεγγίσεων είναι ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη απομείωση της τάξης του 50% και...».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v