Διευρύνεται το μέτωπο κατά της αξιολόγησης

Μετά τη Ρένα Δούρου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους που έχουν αποσπάσει στα γραφεία τους.

  • Real.gr
Διευρύνεται το μέτωπο κατά της αξιολόγησης
Μέχρι και στην Βουλή έφτασε η κόντρα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αφού μετά τη Ρένα Δούρου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν στα γραφεία τους αποσπασμένους υπαλλήλους του δημοσίου, παραβίασαν το σχετικό νόμο και δεν απέστειλαν ως έπρεπε μέχρι τις 12/9/2014, τα φύλλα πορείας της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται στα γραφεία τους.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο έκαναν και οι βουλευτές του ΚΚΕ που ούτως ή άλλως έχουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανυπακοής και της κατάργησης των μνημονιακών νόμων.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή δεν έχουν δώσει απάντηση σχετικά με το τι έπραξαν.


«Eάν δεν μας ήταν χρήσιμοι... θα τους είχαμε αλλάξει» ισυχρίζονται οι βουλευτές

Είναι βέβαιο ότι και άλλοι βουλευτές, διαφόρων κομμάτων δεν έχουν στείλει ακόμα τα στοιχεία υπαλλήλων που απασχολούν στα γραφεία τους, με αρκετούς να εξηγούν χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν μας ήταν χρήσιμοι... θα τους είχαμε αλλάξει... άρα κάθε αξιολόγηση είναι περιττή».

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει την αξιολόγηση από τους φυσικούς προϊστάμενούς τους, δηλαδή τους διευθυντές των υπηρεσιών που έχουν αποσπάσει.


ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα συμβάλλουμε στη νομιμοποίηση αυτής της πολιτικής

Αμιγώς πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί από το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τη στάση των βουλευτών της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως δεξαμενή για τις απολύσεις που ζητά η τρόικα και πως δε δέχεται να συμβάλει στην νομιμοποίηση αυτών των πολιτικών.

Τονίζουν, παράλληλα, πως είναι παράλογο να καλούνται να αξιολογήσουν οι βουλευτές που απέσπασαν τους υπαλλήλους στο γραφείο τους αφού η επιλογή τους δείχνει από μόνη της ότι τους εμπιστεύονται απολύτως.


Αντιπαράθεση για τον επανέλεγχο των παράνομων μονιμοποιήσεων

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο για επανέλεγχο των δικαιολογητικών σε ό,τι αφορά τις μονιμοποιήσεις των υπαλλήλων, θεωρώντας ότι οδηγούν σε ομαδικές απολύσεις.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν παράνομα, άφησαν εκτός δημοσίου άλλους υποψηφίους οι οποίοι πληρούσαν τα κριτήρια.

Στο κόσκινο των ελεγκτών του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν μπει περίπου 55.000 μονιμοποιήσεις παρελθόντων ετών.

Συγκεκριμένα:

-35.239 που μονιμοποιήθηκαν με βάση το ΠΔ/2004 του Προκόπη Παυλόπουλου,

-9.873 που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ την περίοδο 2003-2009,

-3.800 που προσλήφθηκαν στην Πυροσβεστική το 2011 και περίπου

-6.000 που είχαν μονιμοποιηθεί προ 20ετίας με το διάταγμα της υπουργού Βάσω Παπανδρέου.


Στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις οι υποθέσεις των πέντε δημάρχων

Tην ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών έστειλε χθες το πρωί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τους φακέλους των πέντε δήμων -που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου.

Την ποινή επιβάλλει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών).

Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v