Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρι: Δε βοηθάμε τον Άσαντ

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον πρόεδρο Άσαντ να παραμείνει στην εξουσία, τόνισε σε άρθρο του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

  • Real.gr
Κέρι: Δε βοηθάμε τον Άσαντ
O πόλεμος που διεξάγουν οι ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν θα συμβάλλει σε τίποτε στο να παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Από τη στιγμή που εξαπέλυσε τους πρώτους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, η αμερικανική κυβέρνηση τονίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα εναντίον της κυβέρνησης της Δαμασκού και να επιδιώκει την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ από την εξουσία.

Πάντως η Συρία χαιρέτισε τα πλήγματα των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών στο έδαφός της, εντάσσοντάς τα στο πλαίσιο του πολέμου εναντίον των ακραίων σουνιτών «τρομοκρατών».

«Αυτή η εκστρατεία δεν πραγματοποιείται για να βοηθήσουμε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ» σημειώνει ο Κέρι σε ένα άρθρο γνώμης που υπογράφει στην αμερικανική εφημερίδα Boston Globe.

«Δε βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά με τον Άσαντ. Αποτελεί ο ίδιος τον μαγνήτη που τράβηξε κοντά του τους ξένους μαχητές από δεκάδες χώρες» που πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, έγραψε ο Κέρι, ο οποίος λαμβάνει μέρος στις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ.

Επανέλαβε επιπλέον ότι ο πρόεδρος «Άσαντ έχει εδώ και πολύ καιρό χάσει κάθε νομιμοποίηση» και δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v