Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μηλιός: Η λύση που θα προτείνουμε για το χρέος

Μέσω του realfm 97,8 ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματός του για το χρέος, με αφορμή τη συνέντευξη Δραγασάκη στη Realnews και τη θέση του ότι «αντί για "κούρεμα" μπορεί να υπάρξει "απόσυρση" του μεγαλύτερου μέρους του χρέους».

  • Real.gr
Μηλιός: Η λύση που θα προτείνουμε για το χρέος
Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του χρέους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Με αφορμή τη συνέντευξη Δραγασάκη στη Realnews και τη δήλωσή του ότι «αντί για "κούρεμα" μπορεί να υπάρξει "απόσυρση" του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε στη διαφορά που έχει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβερνητική πρόταση.

«Έχει τη διαφορά ότι αν γίνει μια επιμήκυνση στην καλύτερη περίπτωση αντί να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο κατά μέσο όρο 14 δισ. τόκους -τοκοχρεολύσια, θα πληρώνει 8. Με τη λύση που θα προτείνουμε εμείς, φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο θα εννοούσε ο κ. Δραγασάκης γιατί θα είδε το δημοσίευμα μου στις 30/6 στα “ΝΕΑ”, θα πληρώνει μηδέν το κράτος μέχρι το χρέος του να γίνει 20% του ΑΕΠ, όποτε και θα είναι υποχρεωμένο να το επαναγοράσει. Αυτό σημαίνει απόσυρση, “θάψιμο” για 5-6 ή και περισσότερες δεκαετίες.

Επομένως, είναι μία εντελώς διαφορετική λύση η οποία, όμως δεν πρέπει να έχει ρήτρες που να επισημοποιούν και να προϋποθέτουν τη λιτότητα», ανέφερε ο κ. Μηλιός.

«Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν οξυνθεί υπερβολικά οι αντιθέσεις»

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό. «Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν οξυνθεί υπερβολικά οι αντιθέσεις», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η συγκεκριμένη πρόταση έχει μια πολύ μεγάλη αδυναμία, δεν μας απαντάει με ποιο πρόγραμμα θα πορευτεί αυτή η κυβέρνηση ενότητας, και φοβούμαι ότι όποτε τίθενται τέτοιες προτάσεις χωρίς να ανοίγει η ταμπακέρα του προγράμματος, υπονοείται ότι συνεχίζουμε με παραλλαγές των ίδιων πολιτικών.

Αυτό εμείς δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Είναι κόκκινη γραμμή. Εμείς δεν θέλουμε σώνει και καλά να κυβερνήσουμε, θέλουμε να κυβερνήσουμε για να αλλάξουν οι πολιτικές. Και αυτό το στοιχείο δεν το εγκαταλείπουμε».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v