Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πεκίνο "στηρίζει" τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ

Εναντίον των "παράνομων" διαδηλώσεων, λέει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

  • Real.gr
Το Πεκίνο στηρίζει τις Αρχές του Χονγκ Κονγκ
Το Πεκίνο διαβεβαίωσε σήμερα την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ότι της παρέχει "πλήρη" υποστήριξη όσον αφορά την αντιμετώπιση των "παράνομων" διαδηλώσεων στην πρώην βρετανική αποικία.

"Στηρίζουμε πλήρως την κυβέρνηση της Ειδικής Αυτόνομης Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα" των "παράνομων δραστηριοτήτων" που συνδέονται με τις διαδηλώσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χούα Σουνγίνγκ.

Με τη δήλωση αυτή, το Πεκίνο επαναλαμβάνει τη θέση του αφού ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Λεούνγκ Τσουν-Γινγκ ζήτησε σήμερα τον άμεσο τερματισμό των διαδηλώσεων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές έχουν εξεγερθεί εναντίον της απόφασης του Πεκίνου που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο να διεξαχθούν το 2017 οι εκλογές για τον επικεφαλής της κυβέρνησης με καθολική ψηφοφορία, αλλά το Πεκίνο να διατηρήσει τον έλεγχο των υποψηφιοτήτων.

"Ορισμένες χώρες έκαναν δηλώσεις σχετικά", δήλωσε η κινέζα εκπρόσωπος πριν προσθέσει: "Οι υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Καλούμε μετ' επιτάσεως τα εξωτερικά μέρη σε αυτοσυγκράτηση και να μην εμπλακούν με οποιονδήποτε τρόπο".

Το Λονδίνο έχει ζητήσει να αρχίσουν "εποικοδομητικές" διαπραγματεύσεις και η Ουάσινγκτον έχει καλέσει τις αρχές και τους διαδηλωτές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v