Κυβερνητικός «μύλος» ενώπιον της τρόικας

Το παρασκήνιο και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Οικονομικών με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

  • Real.gr
Κυβερνητικός «μύλος» ενώπιον της τρόικας
Η παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη «άναψε φωτιές» στην συνάντηση με την τρόικα. Πριν από μερικά 24ωρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών του ζήτησε να μετέχει και εκπρόσωπος του κόμματος του στις διαπραγματεύσεις, όπως συνέβη και στο Παρίσι.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αρνήθηκε τονίζοντας πως στις διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να είναι παρόντες εκπρόσωποι των κομμάτων και πως το Παρίσι ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση.

Ωστόσο στην σημερινή συνάντηση με την τρόικα εμφανίσθηκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης μήπως και συζητηθεί θέμα για το χρέος - όπως λένε πηγές από το υπουργείο Οικονομικών - άλλωστε τον πρωθυπουργό εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Στ. Παπασταύρου, σημείωναν οι ίδιες πηγές,

Μάλιστα ο Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε εκ νέου με τον Ευ. Βενιζέλο αναφέροντας την παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη στην συνάντηση. Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την κίνηση πιθανότατα για να μην το πληροφορηθεί ο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από αλλού και δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τόνιζαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με τον Χρ. Λαζαρίδη ο οποίος αναχώρησε κανονικά από το υπουργείο μαζί με το Στ. Παπασταύρου.

Ωστόσο στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό σημείωναν με νόημα ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίζης μετείχε σε όλες τις διαπραγματεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε ενόχληση στο μαξίμου από τις χθεσινοβραδυνές δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος είπε χαρακτηριστικά. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Σας επισημαίνω ότι ισχύει η πληροφόρηση που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών και από εμένα.. » δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τι λένε στην Χ. Τρικούπη

Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι χθές το βράδυ επικοινώνησε ο επικεφαλής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για το κυβερνητικό έργο, Χρήστο Πρωτόπαπα, με τον υπουργό Οικονομικών και εξέφρασε την επιθυμία στη συνάντηση με την Τρόικα να μην παρίσταται κομματικό στέλεχος.

Ο κ. Χαρδούβελης αμέσως μετά επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το ίδιο θέμα και τον πληροφόρησε πως αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη ΝΔ, οπότε δεν προγραμματίστηκε να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Χαρδούβελη πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα επ' αυτού. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας δεν θα δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ, αφού αύριο ο κ. Βενιζέλος θα προσέλθει στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v