Ψάχνουν συνεργούς και όπλα

Η αντιτρομοκρατική «αποκρυπτογραφεί» το ημερολόγιο του Αντώνη Σταμπούλου. Αύριο στον ανακριτή ο συλληφθείς.

  • Real.gr
Ψάχνουν συνεργούς και όπλα
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι διωκτικές αρχές μετά τη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος φέρεται ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο βαρύς οπλισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης, η μεθοδικότητα στη σχεδίαση και την εκτέλεση των χτυπημάτων σημαίνουν την ύπαρξη και άλλων ασύλληπτων μελών της οργάνωσης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητά τώρα εκτός από τους συνεργούς του Αντ. Σταμπούλου και το σημείο που είναι αποθηκευμένος ο οπλισμός του «Επαναστατικού Αγώνα». Η αστυνομία εικάζει ότι τα όπλα βρίσκονται σε κάποιο άλλο γκαράζ ή σε κάποιο όχημα με σκοπό να μην κινήσει υποψίες στην αντιτρομοκρατική.

Οι αστυνομικοί, μετά την ταυτοποίηση του Αντώνη Σταμπούλου ερευνούν το περιβάλλον, αλλά και τα σημεία που σύχναζε στην προσπάθεια τους να βρουν τους συνεργούς του.

Αποκρυπτογραφούν το ημερολόγιο

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η αστυνομία στην αποκωδικοποίηση του ημερολογίου που είχε στο σακίδιό του ο συλληφθείς Αντώνης Σταμπούλος.

Πολλή μεγάλη σημασία για την αστυνομία είναι να αποκωδικοποιηθούν οι σημειώσεις στο ημερολόγιο που βρέθηκε πάνω στον Σταμπούλο. Τα όσα έχει καταγράψει είναι κρυπτογραφημένα με αναγραμματισμούς και κωδικούς.

Επίσης στις σελίδες του ημερολογίου βρέθηκαν καταγεγραμμένα χρηματικά ποσά και διευθύνσεις σπιτιών που ενδεχομένως να αποτελούσαν πιθανούς χώρους για άλλες γιάφκες όπως και περισσότερα από 150 τηλέφωνα κινητά και σταθερά.

Χθες το βράδυ κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής έκανε έρευνα στο πατρικό του συλληφθέντα στο Μαρούσι, προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο, αλλά και πιθανότατα και πληροφορίες για τη δράση του ίδιου και των συνεργών του.

Πως ταυτοποιήθηκε

Τα στοιχεία της ταυτότητας του Αντ.Σταμπούλου διασταυρώθηκαν όταν ο ύποπτος μπήκε στη γιάφκα στο Βύρωνα, καθώς είχε πάνω του και τα κλειδιά της μηχανής που είχε παρκάρει δυο χιλιόμετρα μακριά.

Από τον αριθμό κυκλοφορίας η αστυνομία ταυτοποίησε τον κάτοχο του δίκυκλου με τον συλληφθέντα. Η μηχανή έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να εξεταστεί για το αν υπάρχουν και άλλα ίχνη πάνω της.

Αντιστέκεται σθεναρά

Το μόνο δημοσιευμένο στοιχείο της ταυτότητας του δράστη -εκτός από το όνομά του- είναι η φωτογραφία της ταυτότητάς του. Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσουν οπτικό υλικό, καθώς ο Αντ. Σταμπούλος αντιστέκεται σθεναρά αξιοποιώντας τη σωματοδομή του.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συλληφθείς ήταν προετοιμασμένος και ίσως στο πλαίσιο του σχεδίου, να ήταν και το γεγονός ότι μίλησε στα ιταλικά με τη δικηγόρο του έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουν οι αστυνομικοί.

Προσπαθούσαν από την Πέμπτη να τραβήξουν μια φωτογραφία του για να τη δώσουν στη δημοσιότητα, κάτι που όμως στάθηκε αδύνατο. Κάθε φορά που προσπαθούσαν έκλεινε τα μάτια και έκανε γκριμάτσες. Τελικά, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Αύριο στον ανακριτή

Ο Αντώνης Σταμπούλος οδηγείται αύριο ενώπιον του ανακριτή. Την Πέμπτη, αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο συλληφθείς ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημά του, αφού του μίλησε στο τηλέφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v