ΟΗΕ: Έκκληση για στήριξη στους Κούρδους του Κομπάνι

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να υπερασπιστεί την πόλη Κομπάνι δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.

  • Real.gr
ΟΗΕ: Έκκληση για στήριξη στους Κούρδους του Κομπάνι
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει άμεσα για να υπερασπιστεί την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκίας, η οποία πλέον κινδυνεύει άμεσα να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία.

"Ο κόσμος, όλοι μας, λυπούμαστε βαθύτατα που το ΙΚ είναι σε θέση να καταλάβει μια πόλη την οποία υπερασπίζονται με τόσο θάρρος αλλά πλησιάζει στο σημείο να πέσει. Πρέπει να δράσουμε τώρα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στάφαν ντε Μιστούρα.

"Η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να την υπερασπιστεί. Η διεθνής κοινότητα δεν γίνεται να ανεχτεί να πέσει άλλη μια πόλη στα χέρια του ΙΚ", υπογράμμισε.

Η πτώση του Κομπάνι θα αποτελούσε μια σημαντική νίκη για τους εξτρεμιστές, που έτσι θα έθεταν υπό τον έλεγχό τους ένα μεγάλο μέρος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία. Αραβικά και αμερικανικά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ κοντά στο Κομπάνι.

Σύμφωνα με τον Μιστούρα, οι Κούρδοι της περιοχής πολεμούν με ελαφρύ οπλισμό ενώ το ΙΚ διαθέτει άρματα και ολμοβόλα.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v