Λοβέρδος: Ο Συμεών δεν έχει άδικο, αλλά...

Στην αποστροφή του Συμεών Κεδίκογλου ότι “οι συνομιλητές μας για δεν γεμίζουν ταξί”, απάντησε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον realfm 97,8. Τι είπε για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

  • Real.gr
Λοβέρδος: Ο Συμεών δεν έχει άδικο, αλλά...
Στην αποστροφή του Συμεών Κεδίκογλου, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ότι “οι συνομιλητές μας για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης δεν γεμίζουν ταξί”, απάντησε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Υπάρχουν βουλευτές, αλλά και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι σε μία συνεννόηση και συζήτηση μαζί μας. Πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για να είμαι σαφής. Και στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι σε μία συζήτηση μαζί μας. Δεν λέω ότι έρχονται στο ΠΑΣΟΚ, δεν ξέρω κι αν θέλουν να έρθουν. Επίσης, υπάρχουν διευρυνόμενες πολιτικές δυνάμεις. Δεν χωράμε σε ένα ταξί θα πω στον Συμεών τον φίλο μου. Ήθελε να πει ότι είμαστε λίγοι, ναι, πολλοί δεν είμαστε. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Αλλά, πάντως, στη συνάντηση της «Ελιάς» προχθές ήμασταν περισσότεροι. Μάλιστα, 1-2 προσθήκες από τον χώρο της Οικολογίας είναι πάρα πολύ σημαντικές. Δηλαδή, είναι η 3η στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων στις Ευρωεκλογές που είναι μαζί μας πια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι πηγαίνοντας προς το δικό μας συνέδριο για το οποίο εγώ δεν εισηγούμαι κάτι τελείως ριζοσπαστικό, πιστεύω ότι κάτι τελείως ριζοσπαστικό ως συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης τώρα, θα θέσει και θέματα ηγεσίας και αυτά θα ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μία συνδιάσκεψη προγραμματικών θέσεων και συνεδρίου ιδρυτικού μιας παράταξης η οποία δεν θα θέτει θέματα που θα δημιουργούν κινδύνους για την ύπαρξη της κυβέρνησης. Αν τεθούν τέτοια θέματα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν θα υπάρχουν υποψηφιότητες ή προτάσεις που θα λένε να είμαι εγώ αρχηγός για να κάνω καλύτερη συνεργασία με τον Σαμαρά. Ολη αυτή η ιστορία θα οδηγεί σε βολές κατά της κυβέρνησης, σε ρήξη και τελικά σε πτώση της κυβέρνησης».

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την πολιτική σταθερότητα για να βγούμε από το μνημόνιο και να γυρίσουμε σελίδα. Αρα, εκτιμώ ότι ο Συμεών Κεδίκογλου δεν έχει άδικο, δεν είμαστε πολλοί, αλλά είμαστε περισσότεροι από όσοι πήγαμε συγκροτήσαμε την Ελιά. Υπάρχουν και δυνάμεις που δημιουργούν επιχειρήματα σε εμάς να λέμε ότι δεν είμαστε όλοι οι παλιοί “πασόκοι” που τα ξαναβρήκαμε. Προστίθενται ήδη πολιτικές προσωπικότητες που δεν ήταν μαζί μας και αυτό δεν θα οδηγήσει σε κάτι πάρα πολύ μεγάλο αλλά θα δημιουργήσει έναν φορέα ο οποίος θα διεκδικήσει να είναι τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όσο κι αν αυτό, αυτή τη στιγμή, φαίνεται δύσκολο».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι είναι δυνατή η έξοδος από το μνημόνιο και η έξοδος του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, από τη στιγμή μάλιστα που απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε: «Δεν είναι τόσο πολλά και υπάρχουν 2-3 μέθοδοι να τα αναζητήσεις από τις αγορές και φαίνεται αυτό να είναι πιθανό».

Στην επισήμανση ότι τα spreads αυξάνουν ανέφερε: «Ναι, γιατί υπάρχει η επιφύλαξη μιας συγκρουσιακής αποχώρησης. Εμείς δεν μιλάμε έτσι. Εμείς δεν μιλάμε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν κάνουμε τον έξυπνο. Εμείς λέμε ότι αυτή η πορεία θα φέρει έναν βελούδινο χωρισμό των δρόμων, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνεί, με την νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που είναι πάρα πολύ ενισχυμένη να καθοδηγεί αυτή την πορεία και με μία πορεία η οποία δεν θα πει στον άλλον σήκω και φύγε. Αλλά θα πει ότι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Και θα είναι κοινή συναινέσει. Αυτές είναι εξελίξεις που τρέχουν τώρα. Δηλαδή, τρέχουν τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο. Και θα πραγματοποιηθούν από το 2015».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για κόμματα “χιλιαστές” που όλο αυτό το διάστημα μιλούσαν για κατάρρευση της κυβέρνησης. «Αυτό είναι τόσο μεγάλο -γιατί είναι μετά από τα 4 χρόνια που περνάμε μέσα στην κρίση, τόσο πολύ εγκλωβισμένο το πολιτικό σύστημα στη διάκριση μνημόνιο, αντιμνημόνιο. Οταν τελειώσει αυτό εγώ πιστεύω ότι θα είναι η μεγαλύτερη πολιτική εξέλιξη των τελευταίων ετών και θα σηματοδοτήσει πολιτικά τις εξελίξεις. Και θα οδηγήσει και σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ενδεχομένως κάποια κόμματα που λειτουργούν ως “χιλιαστές”, προβλέποντας ότι σε ένα μήνα καταρρέουμε, τον άλλον μήνα καταρρέουμε, τον άλλον μήνα καταρρέουμε και τελικά δεν καταρρέουμε, θα λειτουργήσει ενδεχομένως, δεν θέλω να πω, διαλυτικά, αλλά πάντως με έναν τρόπο που θα δημιουργήσει προβλήματα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v