Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδισε την εμπιστοσύνη – Όχι τους ανεξάρτητους

Οι δηλώσεις Σαμαρά – Τσίπρα μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

  • Real.gr
Κέρδισε την εμπιστοσύνη – Όχι τους ανεξάρτητους
Η κυβέρνηση μπορεί να πήρε την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και να ενισχύθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία κατά μία έδρα (με την επιστροφή Κακλαμάνη) ωστόσο δεν κέρδισε τους ανεξάρτητους.

Είναι κοινό μυστικό πως με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση θα μετρούσε και τους βουλευτές εκείνους από την πλευρά των ανεξάρτητων που θα ψήφιζαν παρών ή θα επέλεγαν την αποχή.

Ωστόσο τους συνολικά 23 ανεξάρτητους κανένας δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μόνο δύο ψήφισαν παρών, η Κ. Μάρκου και ο Γρ. Ψαριανός που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Γ. Νταβρής επέλεξε την αποχή. Οι υπόλοιποι καταψήφισαν την κυβερνητική πρόταση.

Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης με 155 «Ναι»

Συνολικά ψήφισαν 288 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 155 ενώ κατά 131 βουλευτές.


Real.gr ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ by realmedialive

Η δήλωση του πρωθυπουργού μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης


«Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δεν θα διαψευστούν οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως. Εκλογές το 2016» δήλωσε αποχωρώντας από τη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς.


Real.gr Δηλωση Πρωθυπουργου by realmedialive

Η αντίδραση του Αλ.Τσίπρα

«Για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που επέλεξε ο πρωθυπουργός δεν έχω να πω τίποτα. Για το αποτέλεσμα άνθρακες ο θησαυρός. Για τη σημερινή διαδικασία έχω να πω ότι έδειξε την αδυναμία της κυβέρνησης να διευρύνει τη δύναμή της. Ο χρόνος τελειώνει το πεπρωμένο φυγήν αδύνατο» ανέφερε αποχωρώντας από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Τσίπρας δήλωση μετα την ψηφο εμπιστοσυνης από realmedialive





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο