«Προβλήματα» στα πόθεν έσχες 26 πολιτικών προσώπων

Τα ευρήματα του αναδρομικού ελέγχου όσων κατείχαν κρίσιμες δημόσιες θέσεις την περίοδο 1974 - 2012.

  • Real.gr
«Προβλήματα» στα πόθεν έσχες 26 πολιτικών προσώπων
Συνεδρίαση για την αξιολόγηση του υλικού που έχουν στα χέρια τους μετά τα πρώτα ευρήματα από τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» όσων κατείχαν κρίσιμες δημόσιες θέσεις από το 1974 ως το 2012, την ολοκλήρωση του οποίου ανακοίνωσε, μέσω του realfm 97.8, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής για τα οικονομικά των κομμάτων Γιώργος Καλαντζής, προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 500 περίπου άτομα -πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και υφυπουργούς, καθώς και άλλους αξιωματούχους- που έχουν ελεγχθεί, έχουν εντοπιστεί 26 περιπτώσεις με αποκλίσεις ή διαφοροποιήσεις στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, που δεν δύνανται να δικαιολογηθούν επαρκώς.

Ωστόσο, μόνο οι δύο από αυτές τις περιπτώσεις κρίνονται ως σημαντικές και πιθανώς θα παραπεμφθούν για περαιτέρω έλεγχο στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, πάντως, θα ξεκαθαριστούν περαιτέρω τα πράγματα, με τη γνώμη των δικαστικών που συμμετέχουν σε αυτή και αναμένεται να δώσουν τη λύση ως προς το αν απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση και για ποιους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v