Eνταση έξω από τα Προπύλαια

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

  • Real.gr
Eνταση έξω από τα Προπύλαια
Μικρή έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον χώρο των προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών όταν ομάδα περίπου 100 φοιτητών επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο.

Τους διαδηλωτές απώθησαν δυνάμεις της αστυνομίας, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι πόρτες των Προπυλαίων παραμένουν κλειστές, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα, δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου (αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλους χώρους).

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ρήγα Φεραίου.

Μέλη της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ενώ, έπειτα από πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ, την καταγγελία ελέγχει επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κλίμα ησυχίας και τάξης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, όπου σημειώνεται:

«Η νέα πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ δεν έχει τίποτα να πει για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και τις ανάγκες των φοιτητών, και για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε μια βδομάδα, επιλέγει ν' αντιπαρατεθεί με τους φοιτητές και τις αποφάσεις των συλλόγων τους με ΜΑΤ και καταστολή.

Είναι πέρα από προφανές ότι η νέα πρυτανική αρχή δρα σ' εντεταλμένη, από την κυβέρνηση, υπηρεσία με στόχο να εμπεδώσει ένα κλίμα “ησυχίας και τάξης” στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Αυτό το κλίμα που με τρομοκρατία και καταστολή θέλουν να επιβάλλει η πρυτανεία και η κυβέρνηση, επιχειρεί να κρύψει την πραγματικότητα της διάλυσης του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου.

Αυτή η πραγματικότητα δε γίνεται με τίποτα να κρυφτεί, ωστόσο, όσο οι φοιτήτριες και οι φοιτητές επιμένουν να προτάσσουν τις ανάγκες και τα όνειρά τους»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v