Η Intel παρουσιάζει έναν υπολογιστή τσέπης για την τηλεόραση

O μικροϋπολογιστής τσέπης της Intel έχει μέγεθος σαν ένα usb stick, με τετραπύρηνο επεξεργαστή Bay Trail στα 1,7GHz και μνήμη RAM 1GB DDR3

  • Real.gr
Η Intel παρουσιάζει έναν υπολογιστή τσέπης για την τηλεόραση
Η προηγούμενη πρόταση της Google για μετατροπή μιας τηλεόρασης σε smart, ήταν το Chromecast, το οποίο παραμένει στην αγορά μετά την ανακοίνωση του Nexus Player, λόγω της χαμηλής τιμής του.

Η Intel χωρίς να έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, έχει ήδη έτοιμη τη δική της πρόταση, η οποία μάλιστα έχει εμφανιστεί ήδη στο site AliExpress από τον OEM που την κατασκευάζει, ωστόσο δεν είναι απλώς ένα gadget, αλλά ένας υπολογιστής τσέπης.

Όπως το Chromecast, ο μικροϋπολογιστής τσέπης της Intel έχει μέγεθος σαν ένα usb stick, με τετραπύρηνο επεξεργαστή Bay Trail στα 1,7GHz, μνήμη RAM 1GB DDR3, 2 θύρες Micro USB, 1 θύρα HDMI, θύρα για κάρτες μνήμης και όπως είναι αναμενόμενο, WiFi και Bluetooth 4.0.

Επειδή έχει επεξεργαστή Intel αρχιτεκτονικής x86, θα μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα γνωστά λειτουργικά, όπως Windows και Linux διανομές, ενώ με λίγο πείραγμα και Android.

Μπορεί η τιμή της συσκευής της Intel να είναι αρκετά μεγαλύτερη από το Chromecast, αλλά τα 110 ευρώ για ένα υπολογιστή, είναι ικανοποιητικά, αν αναλογιστούμε ότι μια λύση που θα βασίζεται στο Raspberry Pi θα είναι συνολικά αρκετά ακριβότερη.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v