Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήσυχος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυτοπαγίδευση

Ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ,, μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Ήσυχος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αυτοπαγίδευση
Την άποψη ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδείξει μία κινητικότητα στο διπλωματικό πεδίο, με αφορμή τη στάση της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να είχε ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με έναν άτυπο ή τυπικό τρόπο και τα μόνιμα και τα μη μόνιμα μέλη -18 στο σύνολό τους- θα έπρεπε να επιδείξουν μία κινητικότητα στο διπλωματικό πεδίο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και του αραβικού κόσμου και της Μ. Ανατολής.

Θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε μια συντεταγμένη προσπάθεια σε όλες τις χώρες που επιδιώκουν το διεθνές δίκαιο και το σύμφωνο της θάλασσας, όχι μόνο στη λεκάνη της Αντ. Μεσογείου αλλά σε μία ευρωμεσογειακή συνδιάσκεψη, να είναι η βάση συνανάπτυξης όλων των λαών στις δύο όχθες της Μεσογείου», ανέφερε ο κ. Ήσυχος και πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε να κάνουμε πάρα πολλά και όχι να εγκλωβιστούμε όπως έπραξε ο κ Βενιζέλος πριν από μερικούς μήνες όταν συμφώνησε με τον ομόλογό του στην Τουρκία στη Ν. Υόρκη, στο περιθώριο των συναντήσεων τότε της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για χιαστί διμερείς και τετραμερείς συναντήσεις όταν ξέρουμε ότι το Κυπριακό πρόβλημα είναι ένα διεθνές πρόβλημα που έχει τη βάση του στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ.

Όποτε δείχνουμε ρωγμές, ανεπάρκειες και αντιφατικότητες, η τουρκική εξωτερική πολιτική θα το αξιοποιεί και θα το εκμεταλλεύεται.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία τέτοια αυτοπαγίδευση και δεν έχει κατανοήσει ότι χρειάζεται μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα θέσει τα θέματα του διεθνούς δικαίου στο τραπέζι και όχι τη διπλωματία των κανονιοφώρων».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΣΥΧΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v