Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γλέζος: Κοινή γραμμή για αποζημιώσεις – Ανένδοτος για τα γλυπτά

«Ολοι οι Ελληνες Ευρωβουλευτές είμαστε σύμφωνοι για τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε το θέμα στην Ολομέλεια», είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Εχουμε ξεκινήσει ανένδοτο», η απάντησή του για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

  • Real.gr
Γλέζος: Κοινή γραμμή για αποζημιώσεις – Ανένδοτος για τα γλυπτά
«Ολοι οι Ελληνες Ευρωβουλευτές σε μία σύσκεψη κοινή που κάναμε είμαστε σύμφωνοι και διοργανώσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε το θέμα στην Ολομέλεια. Ολοι οι Ελληνες Ευρωβουλευτές, εκτός Χρυσής Αυγής εννοείται», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε όχι μονάχα πώς θα θέσουμε το θέμα, αλλά και πως θα ενεργήσουμε ώστε να έχει τουλάχιστον μια ανταπόκριση μεγάλη. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα σχέδιά μας. Εχουμε έναν αντίπαλο πολύ ισχυρό, πολύ πανούργο, ο οποίος καταφεύγει σε διάφορες μεθόδους για να παραπλανήσει τον κόσμο. Έχουμε μία αιχμή δόρατος. Ζητάμε από την Γερμανία να συνάψει με την Ελλάδα σύμφωνο φιλίας και ειρήνης. Δεν το έχει συνάψει, το έχει υποκαταστήσει - και το δέχθηκαν δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις- με μία συμφωνία μη εμπόλεμης κατάστασης. Συνεπώς, επειδή είναι νομότυπη η σημερινή Γερμανία, όπως ήταν νομότυπο και το Γ’ ράιχ, γι’ αυτό το λόγο η αιχμή του δόρατός μας είναι μια. Αυτό μονάχα μπορώ να πω. Ζητάμε την υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία. Αν το κάνει αυτό η Γερμανία ό,τι κι αν κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει τις οφειλές της».


VIDEO-ΓΛΕΖΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΑ by realmedialive

Σύμφωνα με το κ. Γλέζο σε εξέλιξη από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται και ακόμη ένας αγώνας που αφορά τα γλυπτά του Παρθενώνα. «Εχουμε ξεκινήσει κι εκεί έναν ανένδοτο. Μας βλέπουν κάπως με σκεπτικισμό, είναι δύσκολο να αποχωριστούν από τα μουσεία τους αυτά που έχουν αρπαχτεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο κ. Γλέζος αποκάλυψε την πρόταση που έχει καταθέσει, η οποία τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές, να διεξάγονται οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

«Έχουμε έναν ισχυρότερο λόγο για να ζητήσουμε οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνονται στην Ελλάδα. Ποιος είναι; Οτι μόνο οι Ελληνες αποφάσισαν αντί να σκοτώνονται νέοι κάθε τέσσερα χρόνια να συνέρχονται στην Ολυμπία και να συναγωνίζονται αντί να σκοτώνονται μεταξύ τους. Αυτό το ανθρωπιστικό ιδεώδες μας δίνει το δικαίωμα που δεν το έχει κανένας άλλος να ζητήσουμε όλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνονται στην Ελλάδα», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v