Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις πληγείσες περιοχές γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής

Μέχρι αύριο η Περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές

  • Real.gr
Τις πληγείσες περιοχές γνωστοποίησε η Περιφέρεια Αττικής

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές γνωστοποίησε ήδη η Περιφέρεια Αττικής στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Μέχρι αύριο η Περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές και να συντάξει τις τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβασθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν θεομηνιόπληκτοι.

Συγχρόνως, από τη Δευτέρα Επιτροπές της Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών στις επιχειρήσεις, ύστερα από αίτημα των τελευταίων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Αχαρνών από τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό.

Από την αυτοψία που έγινε το πρωί στον δήμο, διαπιστώθηκε ότι σοβαρά έχει πληγεί το εμπορικό κέντρο της πόλης. Καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και πάρα πολλά εμπορεύματα έχουν καταστραφεί. Η άσφαλτος έχει φύγει από το οδόστρωμα σε όλη την έκταση του δήμου, με καθιζήσεις σε πολλά σημεία. Έχουν καταρρεύσει τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στα ρέματα της πόλης, ενώ δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και αρκετές οικογένειες έχουν μείνει άστεγες.

Από τη χθεσινή κακοκαιρία επλήγη σοβαρά και ο δήμος Χαϊδαρίου. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, έχει γίνει μεν άντληση νερών, αλλά πλημμύρισαν και καταστράφηκαν πάρα πολλά υπόγεια και ισόγεια, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές και σε αυτοκίνητα.

Στο Περιστέρι έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως η λειτουργία του δήμου μετά τη χθεσινή νεροποντή, ενώ για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάποια υπόγεια, μαγαζιά και βιοτεχνίες, υπάρχει δέσμευση ότι οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν. Το πρωί, τον δήμο επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.
Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, «το 98% της πόλης δεν θυμίζει σε τίποτα το χθεσινό άνοιγμα των ουρανών, όπου αυτό που συνέβη το μεσημέρι δεν ήταν μια καταρρακτώδης βροχή, αλλά τα νερά μιας θάλασσας που έπεσαν στην πόλη. Παρόλα αυτά, αποδείχθηκε ότι το υδραυλικό σύστημα της πόλης λειτούργησε καλά».

Περίπου 20 υπόγεια και μερικά σπίτια πλημμύρισαν από τη χθεσινή νεροποντή στον δήμο Αγ. Αναργύρων - Καματερού. Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νίκος Σαραντης, χθες και σήμερα δουλεύει όλο το προσωπικό προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v