UNICEF: Τα μεγάλα θύματα της κρίσης

Κάτω από το όριο της φτώχειας ζουν 76,5 εκατ. παιδιά σε 41 από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα της UNICEF, στην Ελλάδα πάνω από το 36% των παιδιών ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

  • Real.gr
UNICEF: Τα μεγάλα θύματα της κρίσης
Πλούσια κράτη με παιδιά φτωχά. Αυτή είναι η εικόνα στον κόσμο μετά από 6 χρόνια οικονομικής κρίσης, όπως τη σκιαγραφεί έκθεση της UNICEF με τίτλο «Τα παιδιά της ύφεσης». Όπως φαίνεται, ακόμα και στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε 41 από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου ζουν 76,5 εκατ. παιδιά κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή 2,6 εκατ. περισσότερα σε σχέση με το 2008. Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειές τους διαθέτουν εισόδημα μικρότερο από το 60% του μέσου όρου του ευρωπαϊκού εισοδήματος.

Στην Ελλάδα, στη Λιθουανία και στην Ισπανία πάνω από το 36% των παιδιών ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι 32% και στην Ιταλία 30%. Εξάλλου, όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στη Ρώμη, στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω.

Ενδεικτικά στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα το μέσο οικογενειακό εισόδημα είχε επιστρέψει το 2012 σε επίπεδα ανάλογα του 1998. Για την Ισπανία, την Ιρλανδία αλλά και το Λουξεμβούργο, η υποχώρηση φτάνει τη δεκαετία, για την Ισλανδία τα 9 χρόνια και για την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία τα οκτώ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v