Πολωνία: Σοβαρά επεισόδια με ακροδεξιούς

Οδομαχίες ξέσπασαν στην Βαρσοβία, καθώς οι Πολωνοί ακροδεξιοί πραγματοποιούσαν πορεία για την εθνική ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας τους. (VIDEO)

  • Real.gr
Πολωνία: Σοβαρά επεισόδια με ακροδεξιούς
Οδομαχίες ξέσπασαν στην Βαρσοβία, καθώς οι Πολωνοί ακροδεξιοί πραγματοποιούσαν πορεία για την εθνική ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας τους.

Με τις πολωνικές σημαίες στα χέρια και φωτοβολίδες οι ακροδεξιοί ξεκίνησαν για τέταρτη συνεχή χρονία την πορεία τους για την εθνική επέτειο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η πορεία με δεκάδες εκατοντάδες άτομα πέρασαν μία γέφυρα και έφτασε στο εθνικό ποδοσφαιρικό στάδιο. Μία ομάδα των ακροδεξιών με κουκούλες έφυγε από την πορεία, ξήλωσε πεζοδρόμια και παγκάκια και άρχισε να τα πετάει στους αστυνομικούς.



Οι αστυνομικές δυνάμεις πέρασαν στην αντεπίθεση και περιόρισαν τους ταραχοποιούς, ενώ χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.



Τα διεθνή ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι υπάρχουν τραυματίες αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί ακριβής αριθμός ή εκτίμηση της κατάστασης από τις πολωνικές αρχές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια με ακροδεξιούς. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι κατά την εθνική γιορτή της Πολωνίας. Φέτος στην πορεία συμμετείχαν αρκετές ακροδεξιές ομάδες όπως η «Radical Camp» και η «All Polish Youth».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v