Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας του ΣΦΕΕ

Οι νικητές του δεύτερου διαγωνισμού καινοτομίας στην υγεία, ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0 αναδείχτηκαν το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

  • Real.gr
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός καινοτομίας του ΣΦΕΕ
Οι νικητές του δεύτερου διαγωνισμού καινοτομίας στην υγεία, ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0 αναδείχτηκαν το Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014 σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής και διοργανώθηκε από τους Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) ανοίγοντας την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση της τελικής φάσης του διαγωνισμού παρακολούθησαν περισσότερα από 500 άτομα και χιλιάδες ακόμα μέσω live streaming στο οποίο είχαν πρόσβαση χρήστες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κατά την διαδικασία της προφορικής αξιολόγησης, οι 10 επικρατέστεροι υποψήφιοι παρουσίασαν την καινοτόμο ιδέα και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπροστά στους κριτές και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών.

O Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού και Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κος Κωνσταντίνος Φρουζής, τόνισε ότι: «νικητές είναι και όλοι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΣΦΕΕ. Με την κατάλληλη στήριξη τόσο από την Πολιτεία όσο και από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί η υγεία και η βιοτεχνολογία να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την χώρα τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις και λαμπρά μυαλά τα οποία δυστυχώς φεύγουν στο εξωτερικό και από την άλλη μεριά μεγάλες ευκαιρίες πολυεθνικών εταιρειών που μπορούν με κάποια κίνητρα να επενδύσουν περαιτέρω και να βοηθήσουν την οικονομία της χώρα μας».

Αντίστοιχα, ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC δήλωσε: «Πλέον έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε, ότι με την καθοριστική συμβολή του ΣΦΕΕ, ένας νέος θεσμός έχει δημιουργηθεί. Αυτό το θεσμό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να τον εξελίσσουμε με το ίδιο όραμα, την ίδια σκληρή δουλειά, με την ίδια πίστη ότι η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην Υγεία μπορούν να μας πάνε μπροστά».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v