Κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι δηλώσεις Παπαδημούλη, Μητρόπουλου και η επιστολή Καλύβη στο επίκεντρο της συζήτησης. «Ετοιμάζουν τη νέα παράδοση στην τρόικα» το σχόλιο κύκλων της Κουμουνδούρου για τη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Συζήτηση και για το «Πρόγραμμα Τετραετίας».

  • Real.gr
Κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται το απόγευμα σήμερα, με την παρουσία του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η ανησυχία που προκαλείται στην Κουμουνδούρου από το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να εξεύρει τους 180 βουλευτές, αν και θεωρεί την πιθανότητα μικρή, δημιουργεί νευρικότητα και αμηχανία μεταξύ των στελεχών.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου χθες για συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, αλλά και η τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναδειχθεί αυτοδύναμος ενδέχεται να αναγκαστεί να εφαρμόσει μνημονιακές δεσμεύσεις, μάλλον δεν έγιναν ευνοϊκά δεκτές από την ηγεσία, αν και δεν αποκλείεται να γίνουν σήμερα και «διευκρινιστικές δηλώσεις».

Η επιστολή του Αλέκου Καλύβη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, προς την ηγεσία θέτει με ένταση το θέμα των συμμαχιών. Ο Αλ. Καλύβης, πάντως, διευκρινίζει πως την επιστολή την απέστειλε με την ιδιότητα του επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού και όχι με την ιδιότητα του κορυφαίου στελέχους του «Αριστερού Ρεύματος» του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ωστόσο, το θέμα των συμμαχιών τέθηκε μετ΄ επιτάσεως στην πανελλαδική σύσκεψη στελεχών του «Ρεύματος» που προηγήθηκε. Στο στόχαστρο μπήκαν οι επαφές που θα έχουν στο Λονδίνο με εκπροσώπους της αγοράς οι Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός, κάτι που επίσης περιλαμβάνεται στην επιστολή του Αλ. Καλύβη.

Υπ΄ αυτή την έννοια η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, παρότι η ηγεσία κινείται σε συμβιβαστικούς τόνους και το Αριστερό Ρεύμα δεν θέλει ενόψει ενδεχόμενων εκλογών να δημιουργήσει εσωστρέφεια.

Στη συνεδρίαση, επίσης, θα γίνει συζήτηση και για το «Πρόγραμμα Τετραετίας» που πρέπει να παρουσιάσει η Επιτροπή Προγράμματος μετά την παράταση των δυο εβδομάδων που έλαβε.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, παρατηρεί με προσοχή τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-τρόικας.

«Ετοιμάζουν τη νέα παράδοση στην τρόικα» είναι χαρακτηριστικά το πρώτο σχόλιο μετά τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v