Καραγκούνης: Το ποιοι έχουν καθυστερήσει είναι γνωστό στους πάντες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8...

  • Real.gr
Καραγκούνης: Το ποιοι έχουν καθυστερήσει είναι γνωστό στους πάντες
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη με την οποία κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

«Η κυβέρνηση είναι ενιαία. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ παρότι ξεκινούν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες έχουν μπει σε αυτό τον κοινό αγώνα για να βγούμε από το μνημόνιο. Πάντως, οφείλω να ομολογήσω ότι το τελευταίο διάστημα, ίσως πάνω από 5 μήνες, υπήρξαν υπουργοί που με τις καθυστερήσεις, τις διαφωνίες, δεν είναι κάτι που το λέω εγώ, νομίζω δημοσιοποιήθηκαν αυτές οι διαφωνίες, καθυστέρησαν το κυβερνητικό έργο. Εγώ δεν θα εξειδικεύσω στο ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν καθυστερήσεις. Νομίζω ότι δεν μπορούν να υπάρξουν καθυστερήσεις όταν έχουμε το μέγιστο σκοπό ο οποίος είναι να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση και να φύγουμε εκτός μνημονίου. Νομίζω εκεί δεν χωρούν καθυστερήσεις. Το ποιοι έχουν καθυστερήσει, μέχρι τώρα, νομίζω είναι γνωστό στους πάντες».

Στο ερώτημα πόση ζημιά, κατά τη γνώμη του, έκαναν στην κυβέρνηση οι χειρισμοί στα ζητήματα του ΕΝΦΙΑ και των 100 δόσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. απάντησε: «Θα έλεγα ότι έχουν αδικήσει την κυβέρνηση. Γιατί, όπως ξέρετε, και με τις 100 δόσεις είχαμε όλα τα κόμματα, οι κοινωνικοί φορείς, όλος ο κόσμος έλεγαν επιτέλους δώστε λύση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Και δώσαμε λύση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω οι λάθος χειρισμοί έχουν αδικήσει αυτό το έργο, το οποίο είναι πολύ ευνοϊκό, είναι πολύ ευνοϊκές οι ρυθμίσεις για τους πολίτες, σε συνάρτηση με τα κόκκινα δάνεια, ολοκληρώνει ίσως τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους. Νομίζω με λάθους χειρισμούς, που δεν θέλω να πω ποιοι είναι, ξέρετε υπήρχε αυτή η διαφορετική αντίληψη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών. Πάντως, αδικήσαν το έργο της κυβέρνησης, διότι ευνοϊκές ρυθμίσεις δώσαμε στον κόσμο και δεν του επιβάλαμε νέα μέτρα. Οπότε νομίζω ότι βεβαίως είχε κόστος και ο ΕΝΦΙΑ, αν και πολύ περισσότεροι έχουν πληρώσει πολύ λιγότερο μετά τον ΕΝΦΙΑ, βεβαίως υπήρχαν και αδικίες τις οποίες προσπαθούμε να διορθώσουμε. Πάντως, λάθος χειρισμοί όντως δημιούργησαν ζητήματα τα οποία αδικούν το έργο της κυβέρνησης».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v