Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Σταθάκη

Η «γραμμή» δεν αλλάζει λένε στην Κουμουνδούρου. Να ανασκευάσει προσπάθησε ο βουλευτής.

  • Real.gr
Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δηλώσεις Σταθάκη
Με κατηγορηματικό τρόπο η Κουμουνδούρου τονίζει ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή δείχνοντας πως η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει παρά την διαφορετική άποψη που εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης.

Η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποστήριξε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στον RealFm 97,8 ήταν τέτοια που λίγες ώρες αργότερα, ο Γ. Σταθάκης προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην δήλωσή του στον RealFm 97,8 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που η κυβέρνηση όριζε σε σύντομο χρονικό διάστημα εκλογές και υποστήριξε ότι:
 
«Aνεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, εάν θα βρεθούν οι 180 η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μια συμφωνία, η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου. Είναι πολύ κοντά σε μια συναινετική λύση, η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει θα δώσει πολιτική διέξοδο».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη στον RealFm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου

Την ίδια ώρα το θέμα έφτασε στην Βουλή προκαλώντας την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο θέμα αναφέρθηκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μνημονιακή στροφή και τόνισε: «Όταν κατάλαβαν ότι μπορεί να πάρουν και κάποιου είδους ευθύνη στα χέρια τους ελάκισαν από τον σκληρό αντιμνημονιακό αγώνα ήρεμα, γρήγορα και ωραία».

Από την μεριά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «Να φύγει αμέσως αυτή η κυβέρνηση. Εδώ και τώρα εκλογές. Καμία συναίνεση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Οι 180 για τους οποίους μιλάτε είναι όνειρο θερινής νυκτός».

Λίγο αργότερα με ανακοίνωσή του ο Γιώργος Σταθάκης επανήλθε στο ζήτημα των πρωινών του δηλώσεων στον RealFm 97,8 σχετικά με το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «η δήλωση μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη. Η εκλογή ΠτΔ μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες με βάση του νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

Διευκρινίσεις και από τον Κοντονή 

Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών έδωσε με γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ και των εκλογών.

Ο βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο δήλωσε ότι «Δεν θα έλεγα ότι είναι “αγκάθι” η προεδρική εκλογή. Η προεδρική εκλογή προδιαγράφεται και η διαδικασία και ο τρόπος από το σύνταγμα. Το σύνταγμα δίνει μια δυνατότητα διάλυσης της Βουλής σε περίπτωση που η Αξιωματική αντιπολίτευση και το σύνολο της αντιπολίτευσης μπορούν να σχηματίσουν έναν αριθμό 121 βουλευτών.

Αυτό είναι από τα προνόμια που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση. Επομένως βάζοντας μπροστά το συμφέρον της χώρας και κυρίως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ο οποίος φτωχοποιείται και βρίσκεται σε απόγνωση, εμείς λέμε ότι συναίνεση για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας πρέπει να δημιουργηθεί πάνω στα πολιτικά ζητήματα. Αν υπάρχει συναίνεση σε αυτά θα υπάρχει και εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όμως είναι αδύνατον». Και πρόσθεσε ότι:

«Εμείς είπαμε ότι αν επείγει τόσο πολύ να βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας ας βγει πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά να ξέρουμε ότι το Φεβρουάριο θα πάμε σε εκλογές. Το σημαντικό είναι ότι σήμερα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα σημαντικά ζητήματα άπτονται του θέματος του χρέους και εκεί δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ΝΔ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ένα πράγματα πολύ διαφορετικό από αυτά που λέει η κυβέρνηση δηλαδή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».

Λίγο αργότερα επανήλθε με διευκρινίσεις με γραπτή του ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια να ερμηνευθεί η συνέντευξη μου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ως «βόμβα» σε σχέση με τα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εκλογής του ΠτΔ και των εκλογών, με αναγκάζει να διευκρινίσω τα εξής:

Θεωρώ πως η προσφυγή στις κάλπες συνιστά αδήριτη ανάγκη, άμεσα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Επίσης, υποστηρίζω πως η παρούσα βουλή δεν διαθέτει τους απαιτούμενους συσχετισμούς για να το πετύχει. Αν η κυβέρνηση θεωρεί πως μπορεί να πιάσει τον απαιτούμενο αριθμό των 180 βουλευτών ας το επιχειρήσει, θα διαψευσθεί. Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σαφή: πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».


«Φωτιές» άναψαν οι δηλώσεις Σταθάκη στον RealFm 97,8

Ο Γεωργιάδης για τη δήλωση Σταθάκη στον Realfm 97,8


Ντινόπουλος: Ποιος μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά...

Ο Βασίλης Καπερνάρος για τις δηλώσεις Σταθάκη


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v