Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βούτσης: Αδυνατεί η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180

Απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Βούτσης: Αδυνατεί η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180
Απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η κυβέρνηση αδυνατεί απολύτως να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές, γιατί δεν έχει ούτε το προσχηματικό αφήγημα από τους εταίρους δανειστές για να μπορέσει να προσελκύσει αυτούς τους βουλευτές που χρειάζεται...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές χθες, αν ήταν δυνατόν, εντελώς απεξαρτημένα από το θέμα των 180 βουλευτών» σημειώνει και μάλιστα προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Μπροστά μας έχουμε και την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό και αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τη νέα συμφωνία, που θέλουν να της επιβάλουν για την παράταση του μνημονίου ή για νέο μνημόνιο, θα κριθούν και με προκαταρκτικές ψηφοφορίες τα θέματα που αφορούν στο μέλλον αυτής της κυβέρνησης» λέει.

Η συνέντευξη του Νίκου Βούτση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

Ερ: Μας μπέρδεψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις χθεσινές αντιφατικές απόψεις στελεχών του για το θέμα των εκλογών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τελικά, υπάρχει μία και μόνο απάντηση;

Απ: Η απάντηση είναι αυτά που είπε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Είμαστε σαφείς. Θέλουμε εκλογές χθες, αν ήταν δυνατόν, εντελώς απεξαρτημένα από το θέμα των 180 βουλευτών για την ανάδειξη του Προέδρου της δημοκρατίας.

Ζητάμε εκλογές είτε έτσι είτε αλλιώς και εν προκειμένω αν η κυβέρνηση δεν τις κάνει Νοέμβριο-Δεκέμβριο, τουλάχιστον να μην βρει τους 180 βουλευτές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε απολύτως συνταγματικά και δημοκρατικά να προχωρήσουμε σε εθνικές εκλογές.
 
Αυτό είναι το ζήτημα, για πολιτικούς λόγους που έχουν επισημανθεί από το καλοκαίρι από την πλευρά μας. Πλέον είναι φανερό ότι ούτε ευνοϊκό αφήγημα υπάρχει από τους εταίρους-δανειστές προς την κυβέρνηση, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα πολιτικό για να ωραιοποιήσει, εξωραΐσει την κατάσταση και να επιτύχει την πολιτική αριθμητική των 180. Γι αυτό πιστεύω ότι οι πολιτικές διεργασίες θα είναι πάρα πολύ πυκνές τους επόμενους δύο μήνες.

Ερ: Εμφανίζεστε απολύτως βέβαιος ότι η κυβέρνηση δεν θα εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές. Με ποιον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Απ: Η κυβέρνηση αδυνατεί απολύτως να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές, γιατί δεν έχει ούτε το προσχηματικό αφήγημα από τους εταίρους-δανειστές για να μπορέσει να προσελκύσει αυτούς τους βουλευτές που χρειάζεται.

Μπροστά μας όμως έχουμε και την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό και αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τη νέα συμφωνία, που θέλουν να της επιβάλουν για την παράταση του μνημονίου ή για νέο μνημόνιο, θα κριθούν και με προκαταρκτικές ψηφοφορίες τα θέματα που αφορούν στο μέλλον αυτής της κυβέρνησης.

Ερ: Βλέπετε, δηλαδή, κάποιες πιθανές διαφοροποιήσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατά την ψήφιση του προυπολογισμού;

Απ: Στις 8 Δεκεμβρίου συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ και γι αυτό καθόρισαν τη ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό στις 7 Δεκεμβρίου το βράδυ. Θα τα ξέρουμε όλα μέχρι τότε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v