Βούλτεψη στον realfm: Η διαδικασία ξεκλειδώνει

Για ουσιαστική εκκίνηση της διαδικασίας της τελευταίας φάσης έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος. Τι αναφέρουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ για τη συνάντηση στο Παρίσι.

  • Real.gr
Βούλτεψη στον realfm: Η διαδικασία ξεκλειδώνει
Για ουσιαστική εκκίνηση της διαδικασίας της τελευταίας φάσης έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι.

«Ασφαλώς η πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση. Πράγματι, πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη. Μια ουσιαστική εξέλιξη και ουσιαστικές θα είναι και οι συζητήσεις. Μετά από ένα μπλοκάρισμα που όλοι παρακολουθήσαμε, η διαδικασία ξεκλειδώνει. Ουσιαστικά αυτό που έχουμε είναι μία εκκίνηση, ουσιαστική εκκίνηση της διαδικασίας της τελευταίας φάσης που όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της Κομισόν περιλαμβάνει και την αξιολόγηση του προγράμματος, αλλά θέτει και τις βάσεις, το πλαίσιο για την επόμενη ημέρα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Βούλτεψη.

Στο ερώτημα τι εννοεί λέγοντας ξεμπλοκάρισμα της διαδικασίας η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να κλείσει αυτή η συμφωνία χωρίς μέτρα που να θέσουν σε κίνδυνο η ανάπτυξη. Αυτό είναι το δικό μας όριο. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αλλά όλες οι διαπραγματεύσεις έχουν όρια και το βασικό μας όριο είναι αυτό που πετύχαμε, η ανάπτυξη που πετύχαμε για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια ύφεσης να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Είναι το κρίσιμο μέγεθος αυτό, ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο της χώρας είναι η ανάπτυξη. Και αυτή την ανάπτυξη που με τόσους κόπους και τόσες θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε δεν θέλουμε να τη θέσουμε σε κίνδυνο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ κα. ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

ΥΠΟΙΚ: Πάμε να κλείσουμε την αξιολόγηση

«Στο Παρίσι πάμε να "κλείσουμε" την αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε την επόμενη μέρα».

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη δημοσιοποίηση της συνάντησης, αύριο, διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας, στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το ραντεβού αποτελεί ένα πρώτο βήμα προσέγγισης που θα οδηγήσει στην επιστροφή του κλιμακίου των δανειστών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτείται η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης που μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, αλλά και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου θα μεταβούν στο Παρίσι.

Όπως, εξάλλου, έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, στο ελληνικό κλιμάκιο που θα βρεθεί στη Γαλλία θα συμμετέχουν και οι Χ. Πρωτόπαπας και Κ. Πιερακάκης.

Ολιγομελής η ελληνική αντιπροσωπεία

Νωρίτερα, για συνάντηση των αξιωματούχων της τρόικας με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι την Τρίτη, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές και να προχωρήσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είχε κάνει λόγο το Bloomberg.

Το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκε από αλλεπάλληλες συσκέψεις και αποστολή πρόσθετων στοιχείων στην τρόικα, μετά την τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Πέμπτης.

Ορίζοντας των διαπραγματεύσεων είναι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Βασική εστία διαφωνίας με την τρόικα δεν είναι άλλη από το δημοσιονομικό κενό, το οποίο εξακολουθεί να διατηρεί για το 2015 στα επίπεδα των 2,5 δισ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού.

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος των απαιτήσεων των δανειστών ο Σαμαράς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v