Μπάιντεν: Ενεργειακό κέντρο η Κροατία

Αυτό τόνισε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στην πρόσφατη ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, με θέματα την ενέργεια και την οικονομία.

Μπάιντεν: Ενεργειακό κέντρο η Κροατία
Η Κροατία μπορεί να γίνει περιφερειακό ενεργειακό κέντρο, τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόζεφ Μπάιντεν στην πρόσφατη ομιλία του στη Σύνοδο του Ατλαντικού Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη, με θέματα την ενέργεια και την οικονομία.

«Η Κροατία είναι μία από τις χώρες που έχει δυνατότητα να γίνει περιφερειακό ενεργειακό κέντρο» επισήμανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η Κροατία «τώρα επενδύσει με σύνεση, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνεργασία των γειτονικών χωρών».

Ο κ. Μπάιντεν υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία και στην Εσθονία τον Σεπτέμβριο κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να διευρύνουν και να διαφοροποιήσουν τις ενεργειακές πηγές και να συνεργαστούν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος μίλησε για τις ενεργειακές δυνατότητες ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών και -μεταξύ αυτών- ανέφερε την Κροατία ως ενεργειακό κέντρο.
Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ενεργειακές προκλήσεις, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν και δυνατότητες, τις οποίες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αξιοποιήσουν κυρίως στηριζόμενες στην αμοιβαία συνεργασία.

Ο κ. Μπάιντεν συζήτησε, κατά την παραμονή του στην Κωνσταντινούπολη, με τους οικοδεσπότες της Συνόδου θέματα που συνδέονται με τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v