Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία: Δάνειο 500 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Για τη συγχρηματοδότηση έργων προτεραιότητας που στηρίζονται από ευρωπαϊκά κεφάλαια, στη διάρκεια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

  • Real.gr
Βουλγαρία: Δάνειο 500 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ
Δάνειο, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στη Βουλγαρία, για τη συγχρηματοδότηση έργων προτεραιότητας που στηρίζονται από ευρωπαϊκά κεφάλαια, στη διάρκεια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Το δάνειο θα καλύψει εθνική συγχρηματοδότηση στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στους τομείς των μεταφορών (συμπεριλαμβανομένων και των αστικών μεταφορών) και του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ επεσήμανε ότι η συμφωνία είναι μια καλή βάση για μελλοντική συνεργασία με την ΕΤΕπ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως ανακοινώθηκε, το δάνειο της ΕΤΕπ, θα συγχρηματοδοτήσει έργα προτεραιότητας συνολικής επενδυτικής αξίας 4,3 δισ. ευρώ στη Βουλγαρία. Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι θα επιταχύνει την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος της βουλγαρικής οικονομίας, θα ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα και θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v