Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη ο Ευ. Μεϊμαράκης

Θα του αναπτύξει την πρόταση που κατέθεσε την Κυριακή μέσω της Realnews και την οποία είναι αποφασισμένος να προωθήσει, ακόμα ίσως και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς.

  • Real.gr
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη ο Ευ. Μεϊμαράκης
Με κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, ιδίως μετά την αποτυχία για πλήρη έξοδο στις αγορές και με την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου να λειτουργεί από πιεστικά έως ασφυκτικά για την κυβέρνηση.

Μεταξύ των επιπτώσεων που υπάρχουν από την κοινωνική πίεση στο εσωτερικό των κομμάτων, είναι και η διαφοροποίηση κορυφαίων στελεχών στο εσωτερικό τους.

Χαρακτηριστική ίσως των εξελίξεων είναι η κινητικότητα που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως προκύπτει και από τη δήλωση πρωτοσέλιδο της Realnews προχθές Κυριακή.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, επισκέπτεται την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε μέσω της “R” για συνεννόηση και συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη συμφωνία και στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, πριν τη λήξη της θητείας της παρούσης Βουλής, αρκεί να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με όσα εκμυστηρεύεται στους συνομιλητές του είναι μήπως η χώρα-εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπάρξουν πρόωρες κάλπες-μπορεί να βρεθεί χωρίς κυβέρνηση και με…υπηρεσιακό Πρόεδρο τον Μάρτιο του 2012.

Ενημέρωσε το Μαξίμου

Το εντυπωσιακότερο, πάντως, είναι-σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης-πως ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει αναπτύξει τις θέσεις του αυτές στον πρωθυπουργό. Και το γεγονός ότι τις αναπτύσσει δημοσίως, αλλά και το ότι θα ενημερώσει επ’ αυτών μεθαύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποδεικνύει τουλάχιστον ότι το Μέγαρο Μαξίμου «δεν του έβαλε…πάγο».

Πρωτοβουλίες

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται «αποφασισμένος να προωθήσει όσο του είναι δυνατόν την πρότασή του», χωρίς μάλιστα να αποκλείει και συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς επί του θέματος αυτού.

Πληθαίνουν

Τα στελέχη, πάντως, που προτείνουν συνεννόηση και συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εκλογές λίγους μήνες αργότερα, εντός του 2015, πληθαίνουν. Εκτός του Ευ. Μεϊμαράκη παρόμοια άποψη έχουν εκφράσει ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v