Κόντρα στον «αέρα» του realfm για το e-mail της τρόικας

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή και το απαντητικό e-mail της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση.

  • Real.gr
Κόντρα στον «αέρα» του realfm για το e-mail της τρόικας
«Φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό ανάβει το e-mail με το οποίο η τρόικα ουσιαστικά απαντά στην ελληνική κυβέρνηση.  Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης αντιπαρατέθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα στον «αέρα» του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Από τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις που μαζεύω εδώ στις Βρυξέλλες, έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση με την τρόικα βρίσκεται στο παρά πέντε της συμφωνίας. Μετά το e-mail θα έρθει και η τρόικα. Πιθανόν να μην προλάβουν την 8η Δεκεμβρίου για να τα κλειδώσουν και να τα συσκευάσουν όλα, αλλά η λογική εξέλιξη με βάση αυτά που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η κυβέρνηση μετά από απανωτές κυβιστήσεις πάει σε μία λύση η οποία έχει και παράταση του ισχύοντος μνημονίου για κάποιους μήνες και νέο μνημόνιο το οποίο θα έχει άλλο όνομα, αλλά θα συνοδεύεται από την πιο σκληρή εκδοχή επιτήρησης που προβλέπει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, την ΕCCL και νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που μένει να χωρίζει τις δύο πλευρές είναι η ακριβής αποτύπωση των νέων μέτρων το πότε θα ψηφιστούν, αν θα ψηφιστούν τώρα ή στα μέσα της χρονιάς και ο λόγος που παραμένει αυτή η διαφορά, η οποία δεν έχει κανένα δραματικό χαρακτήρα στις Βρυξέλλες και στον διεθνή Τύπο, είναι μία συζήτηση ανάμεσα σε συνεταίρους, είναι η πολύ απλή εξήγηση ότι η τρόικα δεν κατεβαίνει στις εκλογές, ενώ η κυβέρνηση έχει μπροστά της εκλογές και τον κίνδυνο μίας συντριβής. Γι’ αυτό κάπως πρέπει όλο αυτό το φιάσκο, το είπα-ξείπα, όλη αυτή η θεαματική στροφή, κάπως πρέπει να τη δικαιολογήσει».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Ασφαλώς η διαπραγμάτευση έχει μία δυσκολία, διότι είμαστε στην τελευταία φάση του μνημονίου, από κει και πέρα θα πάμε στην προληπτική γραμμή πίστωσης με μια πιο χαλαρή εποπτεία, άρα θέλουν να κλείσουν εκκρεμότητες έτσι όπως τις αντιλαμβάνονται οι δανειστές μας. Και επίσης γίνεται σε μια συγκυρία ιδιότυπη, η διαπραγμάτευση, με την έννοια ότι είμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια προσέγγιση μη ρεαλιστική η οποία είναι λογικό να αντιμετωπίζεται με μία καχυποψία τουλάχιστον από την πλευρά των δανειστών και αυτό επιβαρύνει τη διαπραγμάτευση ακόμη παραπέρα».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v