Δερμεντζόπουλος και Μητσοτάκης εξασφάλισαν 1.000 επιπλέον αναπληρωτές

Καλύπτονται τα κενά στα σχολεία.

  • Real.gr
Δερμεντζόπουλος και Μητσοτάκης εξασφάλισαν 1.000 επιπλέον αναπληρωτές
Στην εξασφάλιση επιπλέον 1.000 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξασφάλισε μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 1.000 επιπλέον θέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Οι θέσεις αυτές προέρχονται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού, που εξοικονομούνται από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε άδειες άνευ αποδοχών.

Την περασμένη εβδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενέκρινε την αποδέσμευση αυτών των πιστώσεων.
Μετά το «πράσινο φως» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απέμενε μόνο η έγκριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το σαββατοκύριακο και μέχρι σήμερα το πρωί ο Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος είχε διαρκή επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την έγκριση 1.000 αναπληρωτών.

Τελικά, σήμερα το πρωί εγκρίθηκαν οι 1.000 θέσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί διατίθενται άμεσα και τις επόμενες ημέρες μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και με αυτό τον τρόπο καλύπτεται σημαντικός αριθμός κενών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v